Китайські вчені: шампанське, червоне та біле вино знижують ризик зараження коронавірусом

Вживання шампанського, червоного та білого вина може знизити ризик зараження коронавірусом, вважають фахівці з лікарні Каннін у Шеньчжені (Китай). Результати дослідження опублікував журнал Frontiers in Nutrition.

Китайські вчені: шампанське, червоне та біле вино знижують ризик зараження коронавірусом

Вчені вивчили дані 473957 осіб, з яких 16559 склали позитивний тест на COVID-19.

Учасників розподілили на три групи: непитущі, які вживали алкоголь у минулому та випивають досі. Дослідники дійшли висновку, що найбільший захист від SARS-CoV-2 мали люди, які віддають перевагу червоному вину: так, при вживанні понад п’ять келихів цього напою на тиждень ризик зараження знижувався на 17 відсотків.

Любителі білого вина та шампанського, які вживали від одного до чотирьох келихів на тиждень, хворіли на вісім відсотків COVID-19 рідше, проте при надмірному вживанні (понад п’ять келихів на тиждень) “захисний ефект” виявився майже непомітним. У тих, хто пив пиво та сидр, ризик зараження коронавірусом виявився на 28 відсотків вищим, причому обсяг випитого не грав великої ролі.

Раніше деякі вчені давали рекомендації, як можна захиститись від омікрон-штаму за допомогою горілки. За їх словами, вдихання парів алкоголю до певної міри сприяє виведенню вірусу з дихальної системи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *