Звернення Музею “Становлення української нації”

Методи ідеологічної війни

Війни зазвичай починаються через територіальні чи політичні суперечності, релігійні та етнічні відмінності, економічні претензії або соціальні причини. Але виграють війни завдяки ідеологічній складовій та патріотично налаштованим громадянам.

Війна московитів проти України і української нації не виключення. Протягом століть, ще з часів Русі, Москва веде цю війну, намагаючись знищити українську націю та державність України. Вороги ведуть боротьбу системно, на усіх рівнях. Головна їхня мета – знищення фундаменту нашої нації, тобто історії, культури, традицій, мови. Протягом 400 років нашу історію фальсифікували і присвоювали, нищили українські книжки, історичні артефакти, пам’ятки культури і мистецтва, вбивали свідомих та прогресивних представників нації. Не було жодного покоління українців, яке б не постраждало від звірств московитів. А на своїй території вони завжди виховували прислужників своєї викривленої злочинної ідеології. Сьогоднішня Росія продовжує цю війну, використовуючи вже сучасні технології та методи, але при цьому не змінюючи риторики та цілей.

З 2010 по 2020 рік в Росії створено мультимедійний проєкт «Россия-моя история».

https://myhistorypark.ru/?city=spb

https://ru.wikipedia.org/wiki/Россия_—_моя_история

Це 25 музеїв площею від 5 до 14 тисяч квадратних метрів, створених за однаковим шаблоном у найбільших містах Росії. Музеї мають пропагандистську спрямованість і подають перекручену історію, яка є частиною агресії Росії проти України. Історію, яка виправдовує загарбницькі імперські дії московитів.

Саме зараз Росією шириться захід під назвою «Украина. На переломах эпох».

https://r-mh.ru/

https://project5829785.tilda.ws/page32077130.html

Ось як подається проєкт в російських ЗМІ:

«Сегодня государственная политика в сфере просвещения вышла на новый уровень. Огромное внимание уделяется истории, ее популяризации и противодействию распространения фейков. Выставка «Украина. На переломах эпох» и другие наши проекты вносят свой вклад во всеобщую работу по патриотическому воспитанию детей, где важное место занимают и прослушивание гимна в школах, и уроки «Разговоры о важном», а также спецкурс «Россия-Моя история», куда войдут материалы выставки «Украина. На переломах эпох», которые будут сформированы после завершения Всероссийского тура в регионах страны», сообщил организатор выставки член Общественной палаты РФ, Есин Иван Владимирович.

Пройшовши за посиланнями й прочитавши супровідні тексти, Ви зрозумієте, як російською пропагандою подається українська історія та її видатні особистості, як нав’язується думка про те, що Україну придумали в штабі Австро-Угорської імперії, або що Ленін створював нашу державу. Такий підхід вже дав можливість виховати 85% заангажованих, зазомбованих росіян, які підтримують війну в Україні.

Росіяни системно і послідовно реалізують багато подібних проєктів, один з яких було запущено в листопаді – пересувні виставки одночасно у 25 містах. Зараз вони планують тур по країнах Європи та Америки.

Російські пропагандисти розраховують закріпити в мізках росіян і міжнародної спільноти сфальсифіковану історію, і тим самим виправдати агресію проти України і геноцид українського народу.

Росія вкладає мільярди коштів в історичні музеї, виставки та різноманітні ідеологічні заходи, які використовує як зброю, що діє немов ядерна, яка спрямована на серця та мізки росіян і мешканців інших країн.

В Україні, на жаль, недостатньо проєктів, які б могли протидіяти в ідеологічній боротьбі з Московією.

За роки незалежності в Україні на пальцях можна перерахувати музеї та виставки, які були б направлені на розвінчування міфів, спростування фейків проти України, а також на відновлення фундаменту нації – історії, традицій, культури, мови.

Наша команда напевне знає, що без перемоги в ідеологічній війні нам буде дуже важко розбудувати незалежну країну та виховати патріотичну націю.

Україна може мати мільйонну добре озброєну армію, але якщо воїни не будуть патріотами України, не знатимуть своєї справжньої історії, не розумітимуть, хто вони і чим можуть пишатися,  у них буде недостатньо мотивації для захисту своєї країни. Це стосується також і цивільного населення, яке має бути міцним ідеологічним тилом армії. Якщо наш народ не буде вихований на українській традиції, культурі, історії, то і до влади він не буде обирати патріотів та професіоналів.

Просимо вас приділити увагу  і проаналізувати ситуацію, що склалася у цій сфері, і долучитися до розв’язання проблеми на державному рівні, залучивши громадські організації, інтелігенцію, науковців до системної боротьби на ідеологічному, історичному та культурному фронтах.

Наш фонд, по можливості, бере участь у вихованні українців, створює проєкти, у яких висвітлює правдиву історію, розповідає про культуру і традиції, розвінчує фейки, створені проти України.

Ми вже реалізували два проєкти, серед яких стаціонарні музеї:

  1. «Становлення української нації» (2019 рік, Київ) https://www.youtube.com/watch?v=o7mHDfkghvI
  2. «Львів стародавній» (2020 рік, Львів) https://www.youtube.com/watch?v=_Q1pnXSMJcY
  • На даний час (з 19.11.2022 р.), БФ «Музей «Історія становлення української нації» спільно з БФ «Все для перемоги» проводить в країнах Європи пересувну виставку «Україна. Становлення державності», https://youtu.be/8RsVezxoCxE

мета якої:

·      Привернути увагу усього світу до України ті її історії.

  • Ознайомити українців та іноземців з правдивою історією України-Русі
  • Висвітлити становлення державності за 1100 років
  • Спростувати фейки навколо історії Української держави
  • Об’єднати українців навколо своєї історії
  • Сформувати імідж України як європейської держави

Звертаємося до Вас з проханням і пропозицією допомогти в подальшій розбудові та популяризації виставки «Україна. Становлення державності» в Європі, що підіймати імідж України та українців у світі.

Просимо також сприяти в розбудові музею Національно визвольної війни України, який запроєктований в Києві.

Наша команда має великі напрацювання, фахівців, науковців і готова працювати над патріотичними музейними проєктами на благо України та українців.

Ми відкриті до співпраці й будемо вдячні за підтримку.

Автор проєкту «Становлення української нації», засновник благодійного фонду,музею «Історія становлення української нації»,

музею «Львів стародавній»,

пересувної виставки «Україна.Становлення державності»

ВАЛЕРІЙ ГАЛАН

+380673731558, valereey@gmail.com

З повагою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *