Американські журналісти роздобули секретний лист (?) і дізналися, що Путін готував напад не на Україну

Президент РФ володимир путін до вторгнення в Україну всерйоз готувався до військового конфлікту з Японією. Про це пише американський журнал “Ньюсвік. У розпорядженні журналістів опинився лист, датований 17 березнем, який написано особою, яка співпрацювала з ФСБ Росії.

Як стверджує “Ньюсуїк”, звернення адресувалося російському правозахиснику та засновнику проєкту Gulagu.net Володимиру Осєчкіну, який зараз перебуває у вигнанні у Франції.

Агент спецслужби із позивним “Вітер змін” у своєму посланні стверджував, що у 2021 році Володимир Путін всерйоз готувався до можливого нападу на сусідню Японію, проте остаточний вибір припав на Україну.

“Впевненість у тому, що країни увійдуть у стадію гострої конфронтації і навіть війни, була висока. Чому в результаті для війни була обрана Україна, належить відповісти іншим. Викривач докладно описав пересування гелікоптерів радіоелектронної боротьби, націлених на Японію, тоді як російська пропагандистська машина також була запущена, з величезною старанністю навішуючи на японців ярлики “нацистів” та “фашистів”, – йдеться в матеріалі “Ньюсуїк”.

Для цього у серпні 2021 року ФСБ опублікувала дані про те, що в період Другої світової війни спецслужби Японії катували громадян СРСР. Російська пропаганда почала “роздмухувати” цю тему. Але вже восени про це забули.

“Вітер змін” назвав точні позиції російських гелікоптерів, які чекали сигналу для атаки на Японію. За його словами, війна була неминуча для Росії через маніакальне бажання війни з боку керівництва Кремля”, – пише американський журнал.

Агент ФСБ у своєму листі Осечкіну також стверджував, що “камнем спотикання” між двома країнами мали стати Курильські острови. Повернення цієї території, за словами журналістів, дозволило б Токіо переглянути свій повоєнний статус, а Росія використала б їх як розмінну монету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *