ЄС допоможе Україні пережити зиму – Боррель

Через навмисне знищення української критичної інфраструктури з боку РФ держава стоїть на межі нової гуманітарної катастрофи.

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель перед початком Ради міністрів закордонних справ європейських країн заявив, що урядовці країн ЄС обговорять заходи подальшої допомоги Україні для підготовки до проходження зими в умовах нестачі електроенергії, оскільки російські загарбники продовжують знищувати критично важливу цивільну інфраструктуру України. Про це повідомляє Укрінформ.

«Він, Путін, продовжує бомбити Україну. Путін продовжує свої спроби перетворити Україну на чорну діру – без світла, без електрики, без тепла, – щоб приректи українців на темряву та холод. Тож ми маємо продовжувати нашу підтримку, надавати Україні більше матеріалів для того, щоб зустріти цю зиму без електроенергії. Це означає багато речей: від електричних установок до усього, що може бути необхідним, щоб пережити цю зиму без електрики. Це важко собі уявити, але саме це трапляється. Тож сьогодні ми маємо поглянути на війну в Україні з точки зору гуманітарної кризи», – підкреслив він.

Боррель додав, що під час зустрічі міністри розглянуть ситуацію в Україні та в Афганістані, але головна увага під час обговорення буде зосереджена на ситуації в Африці та розвитку відносин між ЄС та Африканським Союзом.

Нагадаємо, напередодні Рада Європейського союзу ухвалила рішення про включення обходу введених спільнотою санкцій до списку кримінальних злочинів. Згідно із рішенням, недотримання обмежувальних заходів, прийнятих ЄС, додано до списку злочинів Євросоюзу, включених до договору про функціонування ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *