Кров якої династії тече в жилах европейських монархів?

Чому  Русь не Рассія?  
 Як сталося що Голіаф не  зміг перемогти  Давида?

У столиці Італії Римі  при соборі Святої Софії відкрилася унікальна пересувна виставка «Становлення Української  Державності», де глядач може буквально заглянути в очі видатним державним діячам, потиснути їм руки та посидіти поряд. Зробити віртуальний політ на місці трагічно розгромлених Бучі  та Ірпеня та дізнатися багато цікавих фактів, які сторіччями приховували від нас.

     Чого бояться російські лідери?
  1. Проти України вже 400 років іде інформаційна війна, каже засновник проєкту Валерій Галан. Історію України   крадуть, перекручують, змінюють, роблять різні фейки й все тільки для того, щоб зруйнувати коріння цієї  нації. Це зруйнувати нашу історію, традиції,  мову. Коли людина не знає, хто вона така, вона не знає, як себе поводити, не знає, чим пишатися, що захищати. Вона стане, як раб, який буде підкорюватися тій імперії, яка може потім її окупувати. На це і розраховує Російська Імперія. На території України росіянами й московитами 134 рази заборонялася українська мова і 17 раз знищували літературу. Намагалися знищувати інтелігенцію по різних тюрмах, по концтаборах, щоб вони могли панувати на цих землях, робили з себе «старшого брата» і на це все була зроблена система. Протистояти їй могла тільки інша система – це система відродження фундаменту нації. І наш колектив уже 5 років працює над тим, щоб відродити коріння нашої нації. Ми створили  такий великий проєкт «Становлення української нації».- каже Валерій Галан.

На цей час цей проєкт має декілька музеїв в Україні, це в Києві, «Музей становлення української нації»,  у Львові, «Львів стародавній» і це пересувний музей «Становлення української державності», який зараз працює у Римі. І плануємо по всій Європі провезти його і показати правдиву історію нашої держави. Мета нашого проєкту це об­“єднати українців навколо своєї історії, а європейцям показати правдиву історію, яка була спільна для європейських народів довгі роки   та пояснити, чому українці не росіяни й чому вони так борються за свою гідність і за свою землю.

  Наукові дослідження

Над проєктом  «Становлення української нації» працювала 51 наукова установа, 87 музеїв і багато науковців із 7 – ми країн світу. В інших країнах західного світу історію не крали, не перекручували й тому їм не потрібно доказувати свою історію. Вони тільки її зберігають і демонструють. Нам довелося попрацювати з багатьма науковими установами, щоб віднайти правдиву історію. На жаль, багато артефактів знаходяться в інших країнах: у Швеції, в Росії, в Польщі, в Австрії, в Молдові й тому нам довелося попрацювати, щоб можна було зробити копії, описи, і тепер в кожній нашій експозиції ми маємо допис, який  саме науковець, наукова організація відповідає за контент тієї епохи й того сюжету.

Це  чи не єдиний музей у світі, який має докази вірогідності викладеної інформації. Працювали над матеріалами професори, доктора наук, такі, як  Чухліб, Відейко, Кучурук, Гай-Нижник. Це науковці, які мають міжнародний імідж, і в Україні. Працювала дуже велика команда дизайнерів, політологів, психологів, копірайтерів, художників, які намагалися якомога точно і креативно відобразити контент на наших стендах, додати туди мапи, картини, документи, щоб вони й візуально були дуже гарні та інформативно допомагали зануритися в ту епоху, той період і щоб там було все зрозуміло.

Автор проєкту Валерій Галан, меценат і історик, зібрав найкращих фахівців і використали новітні  технології, QR коди, відеоролики, переставна виставка має більше, ніж 20 годин відеоконтенту,  це 67 наукових роликів, які можна подивитися українською або англійською мовами. Це документи, які ми робили фотокопії, печатки. У нас в Україні знаходиться близько 10 тисяч печаток, починаючи з 9 століття. Це оригінали, оригінальні артефакти, ми з них робили копії й виставляли на наші стенди.

5 інформаційних направлень

Зараз  наша виставка має 5 інформаційних направлень. Перше це такий ланцюг, на якому майорять прапори тих держав, в складі яких були наші народи або наші держави: Русь, Королівство Русь, Козацька Держава, УНР, Велике Князівство Литовське, Річ Посполита. Це всі держави, де українці мали  тоді або свою окрему державу, або спільно з деякими народами. Кожна держава має свої атрибути й от ці атрибути це як один із найважливіших ланцюгів інформаційних, це прапор, герб, печатки, гроші й міжнародні документи.

Друге направлення – це мапи. У нас є контури сучасної України й, починаючи з Трипілля, це 7 тисяч років до нашої ери, ці мапи показують розвиток нашої держави до сучасної доби.

Третє направлення – це історичні герої, лідери, які творили українську державність або державність наших пращурів, бо ми не можемо сказати, що українці – це Русь, а Русь – це була наша мати, це звідки пішли вже українці.

Четверта лінія – це картини, які показують наше життя, починаючи з 16 століття, і сучасну добу, це й АТО, і сучасна агресія Росії.

П’яте  направлення – це  колекція рушників, які відображують різнобарвну палітру нашої культури з різних областей і це є наш великий здобуток, що ми є єдина нація політична, до якої входять багато національностей, але всі, хто себе ідентифікує українцем, які  знають  і підтримують свою історію, традиції, культуру, мову – це є українець.

    Фігури 3D

В   основних музеях і в колекції пересувної виставки є фігури історичних героїв, над якими працювали в першу чергу історики, які не тільки описували зріст чи статуру, але і які очі, якого кольору, волосся, шрами, якими були одяг, прикраси. Вони максимально подібні тим історичним постатям, які були в нашій історії.

Постаті надзвичайно реалістичні, навіть на дотик, і зблизька їх  складно відрізнити від реальної людини. Це завдяки унікальній технології, яку розробили українські спеціалісти на замовлення музею і музей на сьогодні є єдиним власником  патенту на виготовлення так званої «кібершкіри». Завдяки  унікальному поєднанню силікону, пластику, латексу, яке здатне витримувати низькі й високі температури, фігури виглядають, як живі. Використовуються протези для очей і зубів, волосся натуральне для голів і борід, брів і вус. Так само волосся є і на руках і навіть в носі у деяких наших лідерів,  таких грубих наших вояк.

Музей володіє такою технологією і фігури мають кращий вигляд, ніж фігури у Мадам Тюссо.

Експозиція виставки використовує надсучасну технологію – VR окуляри, завдяки яким ви можете також здійснити віртуальний проліт над розгромленим  містом Бучею. З висоти пташиного польоту ви зможете побачити ті всі руйнування, які зробили рашисти, намагаючись захопити Бучу, Ірпінь, Бородянку.  Знімання зроблені одразу після звільнення міста,  подекуди розгромлена техніка ще парує.

15 хвилинне відео дасть вам відчуття особистої присутності на місці, ви побачите, яким місто було до початку війни та в що його перетворили російські окупанти.

Під час виставки працює букшоп, де ви можете придбати українські книги, сувеніри, прикраси, характерні для нашої нації, нашій культурі.

    Україна – європейська держава.

Пересувна виставка проїде  22 містами Європи, щоб розказати  нашу спільну історію з Європейськими народами, показати звитягу наших воїнів, як працюють наші волонтери й не тільки в Україні, а й закордоном, Ми дуже вдячні всім, хто став пліч-о-пліч з нами на захист демократичного світу.

Зрозуміло, що ми боремося на передньому плані, але без підтримки інших держав, політичних діячів і народу, нам не вистояти проти такої великої орди.

Цією виставкою хочемо і показати, хто ми такі є, і висловити нашу вдячність, і сподіваємося, що люди, які зараз подивляться нашу виставку, зрозуміють, чому вони допомагають нам і побачать, що їхня допомога дуже важлива і ми надзвичайно вдячні за це, і разом до перемоги, з усіма демократичними народами. Слава Україні!

Засновник проєкту Валерій Галан «Становлення Української  Державності»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *