У Римі проходить пересувна виставка «Україна. Становлення державності»

У соборі Святої Софії у Римі проходить пересувна виставка «Україна. Становлення державності», яка дозволяє в цікавій, інтерактивній, сучасній формі представити українцям за кордоном, громадянам Італії та її гостям тисячолітню історію України за одну годину.

Відвідувачам виставки демонструється правдива історія Української держави на основі історичних досліджень, руйнування історичних міфів, нав’язаних російською пропагандою, а також 12 експозицій та фігури відомих історичних постатей, які залишили яскравий слід в історії.

Інформація подається у вигляді текстів, аудіогідів на 3-х мовах, QR-кодів, відео, а також пристроїв віртуальної реальності.

Виставка має на меті привернути увагу усього світу до України та її історії, ознайомити українців та іноземців з правдивою історією України-Русі, висвітлити становлення державності за 1100 років.

Організатори зауважили, що цікавість до виставки досить велика, особливо з боку українців в Італії. Проте й італійці з інтересом відкривають для себе сторінки історії України як незалежної держави.

Виставка працює щодня з 10.00 до 20.00 до 4 грудня за адресою: Via de Boccea, 478.

Організатори проєкту: Благодійний фонд «Музей «Історія становлення української нації» та БФ «Все для перемоги». Захід проходить за підтримки Міністерства закордонних справ, Міністерства культури та інформаційної політики, Генеральної дирекції по роботі з іноземними представництвами.

Нагадаємо, у подвір’ї собору Святої Софії Української греко-католицької церкви у Римі провели свято для понад 500 дітлахів, які були змушені полишити Україну через повномасштабне вторгнення рф.

Фото: Організатори проєкту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *