40 років тому помер Леонід Брежнєв

Тоді здавалося, що не може бути нічого безглуздішого, дурнішого і смішнішого за владу кремлівських старців та їхнього шамкаючого лідера. І немає нічого ганебнішого війни в Афганістані.

Історія повторилася, але знову у вигляді трагедії. Без жодного фарсу. путін йде по стопах Брежнєва, але там, де у «дорогого Леоніда Ілліча» були помилки, у нинішнього господаря Кремля – ​​свідомі злочини.

Немічний керівник СРСР схвалив афганську авантюру під тиском свого оточення – у тому числі кумира путіна, голови КДБ Юрія Андропова, але зумів якимось дивом не вплутатися у куди страшнішу війну в Польщі.

Брежнєв накопичував ядерний арсенал, але ні йому, ні його команді і на думку не спадало загрожувати ним іншим країнам. У 60-70 роки було проїдено і витрачено величезні доходи від продажу сировини, але на тлі того, як були розкрадені гроші нульових і десятих, радянський період виглядає зразком дбайливості.

Тоді нам брехали безбожно, і думалося, що далі нікуди, але диктори програми «Час» тієї пори просто справжні правдоруби на тлі Соловйова, Симоньян та інших.

На початку листопада 1982 року здавалося, що гірше бути не може. путін довів, що межі досконалості зла немає, поки він є – гірше буде завжди.

Leonid Nevzlin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *