Новий потужний китайський безпілотник може змінити тактику повітряної війни

Китай продемонстрував новий великий безпілотник на важливому авіасалоні у Чжухаї. Апарат здатний пролетіти до 10000 км і має розмах крил 24 метри. Він може нести до 16 боєприпасів, включаючи ракети та бомби.

Новий потужний китайський безпілотник може змінити тактику повітряної війни
На 14 авіасалоні в Чжухаї Пекін продемонстрував нові літаки, безпілотники та боєприпаси. За останні десятиліття Китай став великим гравцем на ринку військових безпілотників.

Серед інших новинок Китай показав новий великий безпілотник. Апарат здатний пролетіти до 10000 км і має розмах крил 24 метри. Він може перебувати у повітрі до 40 годин і нести до 16 боєприпасів, включаючи ракети та бомби.

Сучасні дешеві та прості конструкції з трикутним крилом, які насправді є “баражувальним боєприпасом”, що означає, що це літаючий боєприпас, схожий на крилату ракету, знайшли широке застосування на полі військових дій. Рішення Китаю представити Wing Loong-3 є спробою заявити, що тепер у нього є безпілотник великої дальності, здатний нести безліч ракет.

Передбачається, що китайський Wing Loong буде складнішою версією американського Reaper, на відміну від іракських дронів, ефективних, але простих пристроїв. Він може нести ракети класу “повітря-повітря” PL-10E, а, значить, він може вражати вертольоти та БПЛА. Це робить його більш цікавим, ніж наявні аналоги в Ізраїлі або США.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *