Неприховувана зневага Сі

Американський військовий експерт Крейг Хупер, який має репутацію неперевершеного експерта з Китаю, заявив, що Сі Цзіньпін найближчим часом захопить відразу кілька російських областей. Загальна площа анексії може становити до 40% території Росії (починаючи з Приморського краю і закінчуючи Чукотською областю). Як одна з головних причин для захоплення Хупер назвав наростальну зневагу до Путіна з боку Сі та інших лідерів Компартії.

Ідею Хупера підхопили та розвинули багато геополітичних експертів. Більшість із них прийшли до разючого висновку, що Китай має справді чудовий шанс повернути «споконвічні історичні території». Він може це зробити лише за 2-4 тижні. Нібито план з анексії Росії Сі збирається особисто обговорити з Джо Байденом на саміті G-20 (15-16 листопада в Індонезії).

З усіх світових лідерів Сі зневажає Путіна найбільше. Це стало остаточно зрозумілим, коли за кілька тижнів до війни плішивий чекіст приїхав просити підтримки Китаю. Піднебесна відмовила Путіну абсолютно у всьому. Сі відмовився тиснути Путіну руку і посадив за один стіл із лідерами африканських країн. Головний китаєць ставився до свого «колеги» як до якогось нікчемного раба, який не вартий уваги.

Через місяць після війни в Україні військова розвідка Китаю випустила докладний звіт про стан справ на фронті. Цей документ переклали на всі мови світу. Його уважно вивчили генерали у Пентагоні, які визнали, що Китай до найменших подробиць знає про слабкості російської армії. Документ докладно описував рівень корупції та технологічного відставання путінської наддержави.

Путін з початку війни дзвонив Сі більше десятка разів і благав надати бодай якусь допомогу у вигляді сухих пайків для солдатів або уніформи. Китай щоразу показував величезну дулю, а потім взагалі перестав спілкуватися з Путіним.

Одночасно Піднебесна підняла ціни на всі китайські товари, що поставляються до Росії, і стала продавати браковані та неякісні речі. Російські форуми просто розриваються від обурень, яке сміття приходить із китайського інтернет-магазину AliExpress.

Одночасно відбулися сильні зміни у внутрішній політиці Китаю. Пропаганда почала говорити про окуповані Росією китайські території, майже 400 тисяч етнічних китайців, які проживають в Росії, а також про важливість і стабільність біполярного світу. Останній термін використовується щодо виключно Китаю та США. Для Сі існують лише дві ці країни. Решта країн – території, де Піднебесна переслідує свої власні інтереси.

Китаю російські землі потрібні більше, ніж будь-якій іншій країні. У Піднебесній проживає 1,41 млрд осіб. Землі катастрофічно не вистачає для будівництва житла, заводів, фабрик та розвитку сільського господарства. Квоти на народження дітей Китай скасував і перенаселення неминуче.

Швидше за все, в угоді з анексії Росії візьмуть участь чотири країни – Японія, Тайвань, США та Китай.

Японці в рамках анексії зможуть вперше за багато років потоваришувати з Китаєм і повернути собі Курильські острови. У цих двох країн з’явиться спільний кордон. Вони зможуть розширити свій бізнес коштом вкрай дешевої робочої сили (російські алкоголіки з глибинки вже давно працюють на китайців переважно за їжу).

Тайвань здобуде незалежність та отримає гарантії як від Китаю, так і від США. Сі з радістю забуде про Тайвань, якщо американці дозволять йому анексувати територію в сотні разів більшу.

США вб’ють одразу двох зайців – завершать війну в Україні, а також дозволять найбільшій фабриці у світі наростити свої потужності. Як не крути, але ми катастрофічно залежимо від китайських товарів та китайських грошей (держборг – $31.2 млрд). Китай, звісно, ​​є потенційним ворогом. Проте без нього інфляція у США прискориться. Головне для нас – завжди випереджати Китай за могутністю армії та збройових технологій.

Як відреагує Путін на анексію російських територій Китаєм? Найпростіша відповідь: ніяк. Пропаганда просто не розповідатиме про це. Китайська армія зайде до Росії без жодного пострілу та оголосить про нові кордони.

Воювати з китайцями ніхто не стане. Армія РФ чисельністю 250 тисяч осіб – повністю розгромлена в Україні. Тупі і бездарні орки не можуть захопити навіть крихітні села чисельністю кілька сотень людей.

Як зустрінуть китайців пересічні росіяни?

Як і зустрічали останні 22 роки путінського правління – з покірністю, захопленням, заграванням та підлесливістю.

Для бізнесменів з Китаю, які ведуть бізнес у Росії, росіяни давно є людьми другого ґатунку. Останнім довіряють найнижчу оплачувану роботу. Як Сі зневажає Путіна, так і рядовий китайський підприємець зневажає бомжуватого виду доходяг на Далекому Сході. Китаєць – хан, росіяни – слуги.

Китай повністю «китаїзує» анексовані території лише за кілька років. Піднебесна має приголомшливий талант перетворювати на китайське абсолютно все, чого торкається. Навіть російські жінки, які часто стають дружинами китайців, швидко забувають російську мову і народжують саме китайських дітей. Китайці вміють не лише зневажати, а й віртуозно примушувати (як фізично, так і психологічно).

Анексія російських земель Китаєм має ще один суттєвий плюс. Байден, ймовірно, погодиться на цей план, якщо Сі гарантує, що вся ядерна зброя зі східної частини Росії буде вивезена та утилізована. Китай демілітаризує країну, що фашизує, і тим самим надасть величезну послугу Заходу та Україні.

Сі, який збирається правити до кінця життя, має шанс стати найбільшим китайцем в історії та перевершити за популярністю навіть самого Мао Цзедуна. Амбіції у Цзіньпіна – колосальні. Він є жорстокою, владною, егоїстичною людиною, яка вірить в історичну місію Китаю.

Щодо долі Путіна, то він має дві опції.

Перша – Китай може запропонувати йому і верхівці чекістів імунітет. Їх перевезуть до якоїсь закритої ком’юніті в Піднебесній, де вони тихо помруть своєю смертю в розкоші та достатку.

Друга опція – арешт Путіна китайською армією.

Китай може екстрадувати плюгавого фашиста до США, де він постане перед міжнародним трибуналом. Сі стане героєм для всього світу. В історії Китаю з’явиться доблесна сторінка про припинення великим Цзіньпіном Третьої світової війни.

Загалом, вісім місяців тому ніхто не очікував, що російське вторгнення в Україну може завершитися таким фантастичним чином, проте описаний сценарій – найімовірніший. Чекаємо на саміт G-20 і дій з боку Сі. Швидше за все, анексія розпочнеться у грудні/січні, коли Путін ще сильніше втопиться у внутрішніх та зовнішніх проблемах.

Микола Сухий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *