В Україні заборонили коньяк: на які міцні напої накладено табу

В Україні потрапив під заборону коньяк. Не весь, а лише частина продукції з такою назвою, яка досі надходила до нас із третіх країн. З 1 листопада в Україні заборонено продаж таких міцних напоїв.

Про це повідомили на сайті Мінагрополітики.

Йдеться про алкогольні вироби, що йшли під етикетками “Cognac”/”Коньяк” із так званих третіх країн. Технологія виготовлення цих напоїв не відповідає технічним умовам, за якими виготовляють справжній коньяк. До певного часу Україна заплющувала на це очі, однак ще 1 вересня 2017 року набула чинності угода, яка була підписана в рамках асоціації Україна-ЄС. Ця угода передбачає в країнах, що її підписали, взаємний захист певних географічних зазначень (ГЗ). Серед них є і “Коньяк”.

За місяць до війни, 24 січня 2022 року була ухвалена низка нормативних актів, які передбачають захист назви виробу “Cognac” на території України. Крім того, тоді ж країнам-постачальникам, які не мають права вживати таку назву для своїх напоїв, дали перехідний період на зміну етикеток своєї продукції. 31 жовтня цей перехідний період скінчився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *