Володимир Зеленський не братиме участі у саміті “двадцятки”, якщо там буде Путін

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не братиме участі в саміті “Великої двадцятки” в Індонезії, якщо на ньому буде присутній Володимир Путін.

Як передає УНІАН, Зеленський сказав про це у відповідь на запитання журналістів під час пресконференції.

“Не стежу за участю інших членів G20. Позиція моя особиста – і Україна – була в тому, що якщо лідер РФ братиме участь, то Україна не братиме участі”, – сказав президент України.

При цьому Зеленський повідомив, що знову отримав запрошення до участі в саміті від президента Індонезії Джоко Відодо, з яким у нього в четвер відбулася телефонна розмова. “У будь-якому разі ми сьогодні знову були запрошені. Ще подивимося, кілька днів залишилося”, – заявив він.

Саміт “Великої двадцятки” відбудеться на острові Балі в Індонезії 15-16 листопада.

2 листопада Відодо провів телефонну розмову з Путіним та обговорив з ним тематику саміту. Раніше повідомлялося, що президент Росії також отримав запрошення взяти участь у зустрічі “двадцятки”. При цьому пресслужба російського президента не уточнює, чи той планує це запрошення прийняти.

З початку війни Зеленський не залишає територію України та бере участь у міжнародних зустрічах та самітах лише з відеозв’язку.

Організатори саміту на Балі сподівалися організувати переговори про припинення війни. Однак Україна неодноразово заявляла, що після спроби Росії анексувати чотири українські області, вона не має наміру вести мирні переговори з нинішнім керівництвом Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *