Реконструкцію стадіону за 8 мільйонів у Вишкові виграла компанія, якій скасували попередній договір

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Вишківської селищної ради Закарпатської області 14 жовтня за результатами тендеру за 8,3 млн грн замовив ТОВ «ЕСГ-Україна» реконструкцію тренувального футбольного поля стадіону у селищі Вишково Хустського району.

Про це йдеться у «Прозорро».

Підрядник зобов’язується реконструювати штучний стадіон площею 7140 кв.м та облагородити територію навколо нього. На аукціоні компанія-переможець конкурувала з ФОПом з Київщини Віктором Мойсеєнко, пропозиція якого була дорожчою на 270 тис. грн.

Засновником і берефіціаром ТОВ «ЕСГ-Україна» значиться Сергій Ковалевський з Дніпра. Згідно з даними з аналітичної системи Youcontrol та модуля аналітики BI Prozorro, компанія переважно займається будівництвом та реконструкцією спортивних майданчиків і штучних футбольних полів. На сьогодні має 33 договори на суму понад 268 млн грн, 9 договорів були розірвані з ініціативи замовника або у судовому порядку після виявлених Держаудитслужбою порушень.

У вересні 2021 року ТОВ «ЕСГ-Україна» вже перемагала на аукціоні з реконструкції тренувального футбольного поля стадіону у Вишкові, за яку селищна рада готова була заплатити майже 20 млн грн. Моніторинг Західного офісу Держаудитслужби у Закарпатській області показав, що умови укладеного договору не відповідають вимогам тендерної документації та/або тендерної пропозиції переможця. Селищна рада скасувала договір з «ЕСГ-Україна», а на висновок моніторингу подала до Закарпатського адмінсуду.

Такі ж самі порушення Держаудитслужба знайшла на закупівлі послуги «Реконструкція тренувального футбольного поля на стадіоні «Тиса» в смт Буштино Тячівського району Закарпатської області», за виконання якої Буштинська селищна рада має намір заплатити ТОВ «ЕСГ-Україна» майже 20 млн грн.

Щоправда, укладений 15 вересня 2021 року договір не розірвали. Зараз селищна рада у суді намагається скасувати висновок результату моніторингу процедури закупівлі, визнавши його протиправним. Першу інстанцію місцеве самоврядування програло. Справу розглядають в апеляції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *