Віктор Балога щодо резонансу навколо “мукачівського турула”: Турул – символ імперських амбіцій та зазіхання угорців на частину Закарпаття

Народний депутат Віктор Балога вважає, що сусідська Угорщина провалила “свій екзамен на добросусідство та справжню дружбу”.

За словами нардепа, турул, який нещодавно було демонтовано з бастіону мукачівського замку Паланок, є символом імперських амбіцій та зазіхання угорців на частину Закарпаття.

Угорська влада сьогодні головний адвокат Путіна в Європі. Вона постійно намагається завадити новим санкціям або пом’якшити умови тих, які запроваджуються. Угорський єврокомісар свідомо зриває нашу євроінтеграцію всіма можливими способами. Керівнича верхівка, попри всі злочини росіян, продовжує вояжі в Москву та робить неоднозначні заяви на підтримку Кремля.

Скажу більше, не дай Боже переміг би Путін – частина Закарпаття в тій чи іншій формі відійшла б під контроль Угорщини, як подарунок за лояльність. Хто в цьому сумнівається – можете пошукати в Інтернеті цитати з виступів прем’єр – міністра Угорщини перед однодумцями на цю тему.

Турул – символ імперських амбіцій та зазіхання угорців на частину Закарпаття. Його місце в експозиції музею, як нагадування про темне минуле Європи. А головними на нашій землі мають бути наші, українські символи”, – йдеться у дописі Віктора Балоги.

ДО ТЕМИ: На урядових постерах в Угорщині, які рекламують опитування думки з приводу санкцій ЄС проти Росії за війну, санкції зобразили як “бомбу”, що загрожує угорцям.

“Тому угорська керівнича верхівка, разом з нашими закарпатськими ватними посіпаками, може запахнути своє обурення куди якомога далі, бо свій екзамен на добросусідство та справжню дружбу – вона завалила, обравши сторону зла.  Так само як колись це зробила угорська влада на чолі з Міклошом Горті, яка стала сателітом гітлерівської Німеччини.

А угорці Закарпаття, як і представники інших національностей нашого краю, сьогодні б’ються за Україну і нашу Перемогу. Честь і слава всім, хто бореться за добро, а не продався злу за жменю срібників чи куб газу”, – додає народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *