“Версія вантажівки логічна” – військовий експерт про причини вибуху на Кримському мосту

Ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман у коментарі для Російської служби Бі-бі-сі поділився своєю думкою про причини та наслідки вибуху на Кримському мосту.

Чому міг статися вибух?

“Зараз, зрозуміло, процес з’ясування обставин вибуху на Кримському мості ще в розпалі, але версія вантажівки логічна тим, що розв’язує проблему доставлення великої кількості вибухової речовини. Довгий час обговорювалося, що Україна не має ракет або інших засобів повітряного нападу, які можуть доставити настільки велику кількість вибухових речовин до Кримського мосту, щоб удар мав реальний ефект, окрім пропагандистського, також там працює ППО тощо.

Мабуть, вирішили, що коли така кількість ВР не може долетіти, вона може доїхати. Залишається питання координації з підірваним поїздом, чи заловили його вантажівкою або його було підірвано окремо, це все ще буде встановлено, поки що говорити рано. Але загалом чітка скоординована операція: підготовка, доставляння, організація, прохід перевірок, спрацьовування у потрібний момент.

Якими будуть наслідки?

“Як мінімум на найближчий час рух мостом буде перекритий, а потім обмежений, тобто це вже створило проблеми постачання як військові, так і цивільні, у тому числі постачання паливом тощо. І крім проблем постачання через таку важливу транспортну артерію, це дуже гучний пропагандистський ефект. У плані наслідків, окрім порушення російської логістики, можна очікувати як мінімум посилення ударів по українській інфраструктурі. Кримський міст важливий не лише практично, а і як символ, російська сторона до таких посягань ставиться болісно.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *