Повчальна історія з адвокатської практики США

В американському штаті Шарлотт адвокат придбав коробку дуже дорогих і рідкісних сигар. Потім застрахував їх, у тому числі від пожежі. Протягом місяця адвокат курив ці сигари після того, як він докурив останню сигару, адвокат подав позов проти страхової компанії. У своїй вимозі адвокат заявив, що сигари були втрачені через серію маленьких пожеж. Страхова компанія відмовилася заплатити, оскільки причина псування сигар була очевидною: їх споживали природним способом.

Адвокат переміг

В ухвалі суду, суддя погодився зі страховою компанією, що вимога була досить дивною, однак, суддя послався на те, що адвокат уклав договір з компанією, яка гарантувала, що сигари застраховані, а вимоги виплат гарантованими у разі настання страхового випадку. Враховуючи те, що у договорі страхування не було чіткого визначення пожежі, суд наклав на страхову компанію обов’язок сплатити потрібну суму. Замість того, щоб продовжувати позиватися і витрачати величезні суми грошей, страхова компанія виплатила 15 000 доларів адвокату за втрату рідкісних сигар, втрачених при пожежах.

Але…

Після того, як адвокат обміняв чек страхової компанії на гроші, його звинуватили у 24 підпалах, а рахунок заарештували. Йому було висунуто звинувачення в організації 24 підпалів застрахованої власності, а його свідчення та заяви з усіх 24 випадків “мініпожеж” у попередньому процесі були використані в суді проти самого ж адвоката: адвокат був звинувачений у навмисному підпалі власності страхувальника і був засуджений до в’язниці на 24 місяці та штрафу у 24 000 доларів США.

Цю історію визнали найкращою на конкурсі серед оповідань адвокатів щодо кримінальних процесів у США минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *