З чого насправді виготовляються манка, розпушувач, крабові палички та інші продукти харчування

Всі знають крилатий вислів: «Ти те, що ти їси». Якість харчування безпосередньо впливає на наше здоров’я та настрій. Часто ми навіть не замислюємося над тим, з чого насправді роблять нашу улюблену їжу. Склад харчових продуктів залишається на другому плані. Ми вирішили виправити цю несправедливість та дізнатися, з чого складаються популярні продукти.

Крабові палички

Чому ці палички названі «крабовими», залишається лише здогадуватись. Адже крабове м’ясо до їхнього складу не входить. Їх роблять із дешевої морської риби, наприклад, мінтаю. Філе риби змішують з яєчним білком та пшеничним борошном. Також додають ароматизатор, щоб наївні покупці вірили, що у складі є крабове м’ясо. А зверху на паличку, не скуплячись, додають червоний харчовий барвник.

Манна крупа

Манка знайома нам із самого дитинства. Хтось любив кашу з цієї крупи, а хтось і досі згадує її як страшний сон. Насправді манна крупа – це продукт із зерен пшениці сортового помелу з дуже маленьким діаметром. Так що манна каша — це майже те саме, що й пшенична.

Гематоген

Ці аптечні ласощі теж таять у собі секрети. Напевно, ви чули, що до їхнього складу входить бичача кров. Але це не зовсім так. Гематоген роблять із харчового альбуміну чорного кольору. А цю речовину якраз і одержують із коров’ячої крові.

Майонез

Улюблену заправку для салатів та соус для інших страв – майонез – можна купити в магазині або приготувати вдома. До його складу входить мінімум інгредієнтів: олія, яєчний жовток та лимонна кислота. Щоправда, у магазинному продукті ще є ароматизатори та

Розпушувач для тіста

Скількох рецептів ми б не дорахувалися, якби в кулінарії не було цього диво-продукту. Розпушувач для тіста містить речовини, які виділяють газ. Через це випічка отримує пухку та повітряну текстуру. У біологічному розпушувачі основу становлять пекарські дріжджі або спеціальні бактерії. А в хімічному – карбонати чи гідрокарбонати.

«Скляна» локшина

Тепер розглянемо склад продуктів для любителів східної кухні. Зокрема поговоримо про «скляну» локшину. Звісно, ​​зі склом цей продукт немає нічого спільного, крім прозорого зовнішнього вигляду. До складу локшини входять вода, крохмаль та стабілізатори.

Хлібці та хумус

Ми всі знаємо, з чого роблять хліб. Але не такі впевнені щодо дієтичних хлібців. До складу хлібців входять житнє борошно, сіль та вода. Буває, що цей продукт роблять і на основі пшеничного тіста.

Смачна та оригінальна закуска хумус виготовляється із нутового пюре. Також до її складу входять часник, кунжутна паста та лимонний сік.

Тофу

На прилавках у магазині лежить та красується сир тофу. Насправді до сиру цей продукт має дуже опосередковане відношення. Тофу роблять не з тваринного, а з соєвого молока. Соєві боби добре очищають, фільтрують та кип’ятять. Виходить соєве молоко, на основі якого роблять сир. А потім цей продукт спресовують у пласти, які й продаються у нас у магазинах. Тож сир тофу — цілком вегетаріанський продукт.

Склад харчових продуктів може дивувати не менше ніж їхній смак. А ви знали, що приховують ці популярні продукти? Чи змінило це ваше ставлення до них?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *