Україна вже отримала від США системи ППО NASAMS – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна вже отримала від США зенітно-ракетні системи NASAMS, про плани постачання яких Пентагон оголосив місяць тому.

“Я хочу подякувати президенту Байдену за позитивне рішення, яке вже прийнято, і Конгрес США. Ми отримали NASAMS”, – сказав Володимир Зеленський в опублікованому в неділю інтерв’ю американській телекомпанії Сі-бі-ес.

Голова адміністрації Зеленського Андрій Єрмак у неділю опублікував фото системи NASAMS – без жодного супровідного підпису.

Інших підтверджень, що NASAMS, які Пентагон, за офіційними повідомленнями, лише місяць тому замовив виробнику, вже передані Україні поки що немає.

26 серпня міністерство оборони США оголосило, що замовило виробнику цих систем компанії Raytheon Missiles & Defense дві батареї NASAMS для України за 182 млн доларів.

NASAMS (National Advanced Surface to Air Missile System) – це норвезько-американська зенітно-ракетна система середньої дальності (до 50 км), здатна збивати гелікоптери, дрони, літаки та крилаті ракети.

Батарея NASAMS, згідно з інформацією з відкритих джерел, зазвичай складається з 12 установок, які згруповані по три, з радаром та ще двома машинами керування при кожній групі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *