Не можна використовувати математичні методи, не розуміючи їх!

Троє математиків і троє фізиків збираються їхати на поїзді в інше місто на конференцію. Вони зустрічаються перед касою на вокзалі. Першою підходить черга фізиків і вони, як усі нормальні люди купують по квитку на людину. Математики ж купують один квиток на всіх.

«Як же так?» — Дивуються фізики — «Адже в поїзді контролер, вас же без квитків звідти виженуть!».

«Не хвилюйтеся» — відповідають математики — «У нас є МЕТОД».

Перед відправленням поїзда фізики розсідаються по вагонах, але намагаються простежити за застосуванням загадкового «методу». Математики ж всі набиваються в один туалет. Коли контролер підходить до туалету і стукає, двері при відкриваються, звідти висовується рука з квитком. Контролер забирає квиток і далі всі вони без проблем їдуть в пункт призначення.

Після конференції ті ж знову зустрічаються на вокзалі. Фізики, надихнувшись прикладом математиків, купують один квиток. Математики не беруть жодного.

— А що ж ви покажете контролеру?

— У нас є МЕТОД.

У поїзді фізики набиваються в один туалет, математики — в іншій. Незадовго до відправлення, один з математиків підходить до туалету, де ховаються фізики. Стукає. Висовується рука з квитком. Математик забирає квиток і повертається до колег.

Мораль: Не можна використовувати математичні методи не розуміючи їх!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *