Олексій Фазекош призначений виконуючим обов’язки президента Спілки адвокатів України

14 вересня в режимі онлайн відбулося засідання правління Спілки адвокатів України (САУ), на якому, в основному, вирішувалися кадрові питання.

Засідання правління Спілки адвокатів України в онлайн режимі. Головуючий Вадим Красник. 14 вересня 2022 року

У засіданні правління взяло шість з десяти обраних на з’їзді  САУ віцепрезидентів.

Четверо віцепрезидентів САУ (Віталій Сердюк, Тарас Герелюк, Олександр Дроздов та Радмила Гревцова) подали заяви про складення повноважень. Їхні  заяви правління  одноголосно задовольнило. Було задоволена і  заява Сергія Тарасюка про його звільнення  з посади голови ревізійної комісії.

Дещо емоційно обговорювалась заява президента САУ Тараса Ламаха про складання ним повноважень президента, яку він «озвучив» через соціальні мережі. Правда, письмової заяви правлінню так і не було подано. Тому правління вирішило не «відпускати» президента Спілки Тараса Ламаха на «вільні хліба» за власним бажанням, а звільнити рішенням правління САУ.

Тарасу Ламаху пригадали усі його обіцянки, які він давав на з’їзді САУ при обранні його президентом: нові партнерські стосунки, розширення членства, гранти та інші перспективи розвитку САУ. На жаль, ні одна з обіцянок не була виконана.

Учасник онлайн засідання, член правління, віцепрезидент САУ, голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош

Мало того, члени правління дуже негативно оцінили незрозумілу позицію Тараса щодо широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Фактично, з вини президента САУ, організація публічно так і не заявила про своє ставлення до війни, розпочатої росією. Зі слів деяких членів Спілки, Тарас Ламах, навіть, всіляко перешкоджав тому, щоб відповідну заяву Спілка прийняла. З цієї причини, ще напередодні засідання правління САУ, четверо віцепрезидентів офіційно  оголосили про недовіру Тарасу Ламаху, яке одноголосно було підтримано правлінням Спілки.

Потрібно зауважити, що уже експрезидент САУ, Тарас Ламах у соціальних мережах, на справедливу критику своїх колег, вдався до не зовсім етичних висловлювань. Він публічно звинуватив своїх колег у злочинах та схарактеризувати очолювану ним організацію як «сміттєву» і «токсичну».

У зв’язку з появою на деяких інтернет-ресурсах замовних та брехливих публікацій стосовно деяких членів правління САУ, на засіданні правління також підіймалось питання ініціювати стосовно Тараса Ламаха, як до адвоката, розгляд дисциплінарної відповідальності. Це питання відклали на наступне засідання, коли буде більше доказової бази.

Члени правління вирішили, до  з’їзду САУ, який буде проведений після закінчення воєнного стану, визначитись з новим керівництвом Спілки адвокатів України, яке буде здійснювати поточне керівництво САУ та організує проведення з’їзду.

Члени правління вирішили покласти тимчасове виконання обов’язків керівника САУ на одного з віцепрезидентів, голову Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша, який рік тому, з благородних мотивів, відмовився від цієї посади на користь Тараса Ламаха.

Правління вирішило змінити юридичну адресу САУ, відновити утрачені статутні документи та печатку.

Добре знаючи Олексія Андрійовича Фазекоша, який почав виконувати обов’язки президента Спілки адвокатів України, можу сказати тільки одне, що найстарша професійна громадська організація адвокатів України САУ отримає друге дихання й успішно буде розвиватися.

Успіху Вам, новий президенте Спілки адвокатів України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *