Чому жити в приватному будинку не вигідно

Вже досить давно життя в приватному будиночку культивується і підноситься як ідеальне. Безумовно, ми дивимося фільми й бачимо, як дружно і весело велика сім’я живе в гарному будинку зі своїм садом, верандою і басейном. Звичайно, хочеться так само. Однак перш ніж починати будуватися, подумайте, які мінуси приватного будинку можуть вас згодом засмутити й розчарувати.

Дороге обслуговування

Зазвичай мало хто хоче собі невеликий будиночок. Якщо вже будувати, то двоповерховий просторий котедж. Безумовно, будівництво відніме дуже багато грошей і сил. До того ж ви замислювалися, в яку суму обійдеться обслуговування такого замку? Одне тільки опалення багатьом суттєво б’є по кишені. А ремонт, оздоблення та інше – страшно уявити.

Відсутність транспорту

Зазвичай приватні будинки будують там, де транспортне сполучення або ускладнене, або відсутнє. Виходить, для того, щоб потрапити в місто, вам потрібна буде машина. А якщо автомобіль в сім’ї тільки один і на ньому вранці на роботу їде чоловік, то залишається тільки таксі.

Ситуація стає ще складнішою, якщо в сім’ї є діти. Їх потрібно возити в школу, на гуртки, до репетиторів, на дні народження друзів. Ви перетворитеся на особистого водія ваших чад аж до їх повноліття.

Постійне прибирання

Відповідальні господині навіть в невеликій квартирі завжди знайдуть, чим себе зайняти. То вікна помити потрібно, то пропорохотяжити, то полички протерти. Уявляєте, скільки роботи в приватному будинку, навіть якщо він середній за величиною?

Родичі й друзі

Тут все залежить від того, де знаходиться ваш будиночок. Якщо він недалеко від морського узбережжя, то далекі родичі часто будуть згадувати про вас, як про безплатний курорт. Хто з нас може відмовити двоюрідній тітці, яка приїде з трьома дітьми, чоловіком і собакою? Будьте готові тиждень-другий прибирати, годувати та розважати.

Не розслабляйтеся, навіть якщо біля вашого будинку немає моря. Шість місяців на рік до вас будуть ломитися родичі та друзі, щоб приготувати м’ясо на мангалі й спокійно посидіти на вашій веранді. А що, у вас же будинок на природі, та ще і який великий? Про брудний посуд ніхто і не згадає.

Дорослі діти

Коли ви будуєте великий будинок, ви уявляєте, як живете там всією сім’єю? Але, швидше за все, діти з’їдуть звідти, як тільки їм виповниться 18 років. Просто тому, що їм незручно жити в будинку, який знаходиться далеко від міста. Адже там і вечірки, і друзі. Багато поїдуть вчитися в інше місто і залишаться там. Комусь прийде пропозиція працювати в столиці, тому доведеться переїхати. Виходить, ви залишитеся одні у великому будинку з купою порожніх кімнат.

Безумовно, життя в приватному будинку має багато плюсів: відсутність сусідів, близькість з природою, простір, можливість садити квіти. Але краще гарненько подумайте, перш ніж будувати будинок. Чи зможете ви за ним доглядати через 30 років? Чи не буде вам там самотньо? До того ж приватні будинки продати складніше, ніж квартири.

Морс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *