СБУ повідомила про підозру ще 10 колаборантам з ОПЗЖ. А в Закарпатті – “тихо”

Ексдепутат Маріупольської міської ради від ОПЗЖ добровільно перейшли на бік ворога та організовують роботу органів окупаційної влади.

Як йдеться у повідомленні пресслужби СБУ, слідчі додатково повідомили про підозру «меру» Маріуполя та чотирьом його «заступникам» за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Обвинувальний акт у ще одному кримінальному провадженні за державну зраду та колабораційну діяльність стосовно цих фігурантів вже скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, очільник селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та два його заступники вирішили «залишити» за собою власні посади і при окупаційному режимі.

“Пішовши на угоду з ворогом, колаборанти не тільки добровільно очолили фейкову «адміністрацію Станично-Луганського району лнр», а й всіляко намагаються довести свою лояльність”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що вдаючись до тиску, обману та маніпуляцій, вони змушують місцевих мешканців працювати на окупантів, регулярно проводять агітаційну роботу та закликають підтримувати агресора. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 ККУ.

Також, добровільно пішов на угоду з ворогом і очільник одного зі структурних підрозділів захопленого «Луганськгазу».

Щоб обійняти псевдопосаду «керівника» «Марківського міжрайонного управління по експлуатації газового господарства лнр «Луганськгаз», зловмисник наприкінці березня 2022 року передав загарбникам усе майно українського держпідприємства.

Він також забезпечував безперебійне газопостачання адмінбудівлі, в якій розташувалися представники «окупаційної влади» та незаконні збройні формування.

Зрадила присязі й колишня очільниця одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині. Після окупації чиновниця очолила так зване «управління Пенсійного фонду Новопсковського району лнр».

Наразі цим двом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 ККУ.

Однак, на Закарпатті депутати від забороненої партії ОПЗЖ досі не позбавлені повноважень. Оскільки голова ОДА Микита виступає проти такого кроку і не дає депутатам проголосувати за таку заборону відвідувати їм сесії. Хоча проєкт рішення уже двічі вносили на розгляд депутатів облради. Але “ЗА” голосували лише кілька фракцій і жодного голосу не дали Слуги народу.

Служба безпеки України у Закарпатті вже б мали почати розслідування з цього приводу, чому відбувається покривання депутатів від ОПЗЖ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *