Військовий парад на Червоній площі 1 травня 1941 року за участю делегації офіцерів Третього Рейху (відео)

Це військовий парад на Червоній площі 1 травня 1941 року. На ньому серед інших делегацій були присутні почесні гості офіцери Третього Рейху.

На кадрах видно, як маршал Тимошенко вітає гітлерівських найвищих чинів. Серед них був генерал Ернст-Август Кестрінг, підполковник Ганс Кребс, посол граф фон дер Шуленбур, також окремо від інших, під виглядом торгового аташе на параді був присутній начальник зовнішньої розвідки служби безпеки Вальтер Шелленберг.

На момент параду Друга Світова війна йшла півтора року, план “Барбаросса” був уже підписаний Гітлером, а через 50 днів, 22 червня, Третій Рейх напав на СРСР.

А факти про цих німецьких офіцерів дуже цікаві. У липні 1944 року генерал Кестрінг став учасником змови проти Гітлера. Ганс Кребс, на той час уже генерал, вночі 1 травня 1945 року за дорученням Геббельса прибув на переговори до Маршала Чуйкова з проханням про укладання перемир’я, о 10:15 ранку йому було відмовлено. Посол Шуленбург, маючи свої принципи, у травні 1941 року прямим текстом попереджав Сталіна про те, що 22 червня почнеться вторгнення. Але його так і не почули.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *