Його малюком викинули на смітник, і він вижив та став мільйонером

Дивовижна і надихаюча історія Фредді Фіггерса змусила мене взятися за ручку, щоб поділитися нею з вами.

Так, Фредді Фіггерс – 31-річний підприємець, генеральний директор телекомунікаційної мережі в США, а також наймолодший бізнесмен, ліцензований FCC, що дозволяє йому володіти власною компанією стільникового зв’язку – Figgers Wireless. Вартість компанії станом на 2020 рік оцінювалась в $62 млн.

І життя Фіггерса почалася дуже важко. Біологічна мати кинула його в смітник на одній з вулиць Флориди, коли малюкові було всього кілька днів. Малюк плакав так голосно, що його знайшов перехожий, який викликав поліцію. Маленького Фредді доставили в лікарню й усиновили через 13 днів.

Фредді опинився в сім’ї Натана і Бетті Фіггерс з Квінсі. Пара вже виховувала дочку, але коли почула в новинах історію про покинутого малюка, вирушила за ним в притулок. Фіггерси жили бідно: батько працював в Університеті Флориди, мати доглядала за будинком. Вони любили хлопчика, як власного сина, і він відповідав їм тим же.

З 9 років Фредді дражнили як «сміттєва дитина», через те, що про його долю знали всі в школі. Коли він виріс, то навіть знайшов свою біологічну матір – вона виявилася наркоманкою і він більше ніколи з нею не зустрічався.

“Мої названі батьки подарували мені любов і майбутнє. Саме їх я вважаю батьком і матір’ю. Вони зробили все можливе, щоб зробити цей світ кращим, і я хочу продовжити цей шлях», – сказав Фредді в одному з інтерв’ю.

150 клієнтів в одній вітальні

Все почалося зі зламаного комп’ютера Macintosh 1989 року випуску. Натан Фіггерс купив його для сина в економному магазині за $25. Він хотів розважити дев’ятирічного Фредді. Він поставив комп’ютер на кухонний стіл, вручив синові викрутку і дозволив йому робити все, що він хоче. Фредді кілька разів збирав і розбирав комп’ютер. А потім додав до нього частини зі старого радіо батька. І старий Макінтош знову запрацював! Так у хлопчика з’явилася справжня пристрасть. До речі, Макінтош досі працює, і зберігається в будинку Фіггерсів.

У віці 13 років у Фредді з’явилася перша робота. Містер Квінсі найняв підлітка для ремонту комп’ютерів. А свою першу компанію Figgers Computers Фредді заснував у віці 15 років! Він ремонтував комп’ютери у вітальні батьків і створював сервери, на яких клієнти могли зберігати свої дані. Потім його бізнес розширився – молода людина створювала мобільні додатки, а також програмне забезпечення для комерційних компаній.

Після декількох семестрів в університеті Фредді кинув навчання.
«Я б не радив іншим йти цим шляхом, – каже Фіггерс. – Але я не шкодую про свій вибір. У 17 років у мене вже було 150 клієнтів, яким потрібні були сайти і сервери для зберігання даних. Я не міг зупинитися”.

У віці 19 років Фредді отримав свій перший патент. Він винайшов пристрій, який допомагає лікарям віддалено контролювати стан своїх пацієнтів, а потім продав його технологічній компанії в Канзасі за 2.2 мільйона доларів.

«Мій винахід використовується в меморіальній лікарні Джексона в Майамі. Це пристрій для віддаленого моніторингу літніх людей, які хочуть залишатися вдома, але потребують постійного медичного нагляду” – говорить Фредді Фіггерс. Коли Фредді було за 20, його батько захворів на хворобу Альцгеймера. Тому він розробив GPS-трекер з функцією зв’язку і вставив його в кросівки батька. Так що він завжди знав, де знаходиться його батько. Цей пристрій допомогло багатьом людям з деменцією, коли вони запустили його виробництво.

До 25 років Фредді Фіггерс розробив понад 80 призначених для користувача програм, отримав п’ять патентів.

Фредді заснував благодійний фонд, який надає стипендії студентам і надає допомогу при стихійних лихах і допомагає бездомним.

«Я починав фонд зі своєї особистої зарплати та вірю в віддачу. Я пам’ятаю, звідки я родом, і впевнений, що можна купити весь світ, але втратити душу – і я не хочу. Я хочу змінити світ на краще, тому що гроші – це інструмент, за допомогою якого ми можемо впливати та змінювати життя інших. Добро повернеться”, – каже бізнесмен.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *