У центрі нашої галактики вчені виявили гігантське хмара алкоголю

Це не та випивка, яку ви випили б, щоб відсвяткувати такий космологічний прорив, але вчені були шоковані, виявивши величезну кількість алкоголю, що плаває в космосі. Про це повідомляє Daily Star.

Фахівці з Інституту Макса Планка в Німеччині навели свої потужні телескопи на гігантське міжзоряну хмару газу і пилу, відому як Стрілець В2, і виявили молекулу спирту.

Швидше за все, це ізопропанол, алкоголь, який використовується в дезінфекційних засобах для рук, які стали невіддільною частиною нашого повсякденного життя за останні кілька років.

З’єднання було вперше виявлено за межами Землі, і воно знаходиться в регіоні, який розташований приблизно в 400 світлових роках від центру Чумацького Шляху, відомого як «кімната народження». Називається він так тому, що в його гігантському просторі утворюються всілякі небесні тіла, такі як зірки і комети.

Тепер ми всі можемо випити за те, що є на крок ближче до розуміння того, як життя може виникнути на планетах.

Також поруч знаходиться Стрілець А*, надмасивна чорна діра, навколо якої рухається вся наша галактика.

Сьогодні ізопропанол є останнім з 276 різних органічних речовин, які вже були відкриті в космосі, вивчення яких вкрай важливо для нашого розуміння того, як може виникнути життя на планетах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *