Притча про впевненість у собі

Один підприємець загруз у боргах і не бачив виходу із ситуації. Він заборгував кредиторам, а постачальники вимагали оплати кожен день.

Він вийшов у парк, щоб відволіктися від проблем, але в його голові кружляли думки. Чоловік опустив голову на руки, подумки перебираючи варіанти, що може врятувати справу від банкрутства. Раптом перед ним з’явився старий чоловік.
— Я бачу, що ви  переживаєте, — сказав він. – Можете поділитися?
Підприємець розповів йому про свої проблеми, безгрошів’я і відмови банку видати хоч якийсь кредит для розв’язання проблем. Старий слухав, не перебиваючи, а потім сказав:
– Я думаю, що зможу вам допомогти.
Він попросив у підприємця ім’я, виписав чек і засунув його в руку здивованому чоловікові.
– Візьміть ці гроші. Ми побачимося тут рівно через рік, і ви зможете повернути їх мені.
Не встиг чоловік сказати ні слова, як старий зник у натовпі.

Підприємець подивився на чек. На ньому ретельно була записана сума «$500 000», а під нею було написано ім’я «Джон Д. Рокфеллер». Джон Д. Рокфеллер, один з найбагатших людей світу!

«Я можу закінчити всі проблеми в одну мить!» – подумав він. Але замість цього підприємець вирішив поставити чек в сейф. Одна лише думка про його існування дала йому сили знайти спосіб врятувати свій бізнес.

З новим оптимізмом він укладав вигідні угоди та розширив умови оплати. Йому вдалося зробити кілька великих продажів. Вже через кілька місяців він вийшов з боргів і знову почав заробляти гроші. А через рік він знову прийшов у парк..

В обумовлений час старий знову з’явився. Чоловік збирався дати чек і розповісти про свої успіхи, як раптом підбігла медсестра і схопила старого.

– Я дуже радий, що нарешті спіймала його! — вигукнула вона. – Сподіваюся, вас він не дуже турбував. Він часто тікає з дому і розповідає людям, що він Джон Д. Рокфеллер.

Підприємець стояв приголомшений. Протягом року він крутився і займався бізнесом, купуючи та продаючи, в повній впевненості, що в будь-який момент йому на допомогу може прийти півмільйона доларів.

Раптом він зрозумів, що не гроші, реальні чи уявні, перевернули його життя з ніг на голову. Його нова впевненість дала йому сили досягти всього того, що він має зараз.

Проявляйте ініціативу. У вирішальний момент ключову роль відіграє тільки впевненість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *