В Закарпатті будуть розробляти велике родовище солі, яке замінить “Артемсіль”

Видобуток харчової та технічної солі у Буштинському родовищі на Закарпатті може перекрити потреби України в цьому продукті на 100%. Так, буде повністю подолано дефіцит української столової солі, яка практично зникла з магазинів після закриття заводу “Артемсіль”, а також солі для посипання доріг взимку. Проте сіль із Закарпаття з’явиться на українському ринку не одразу.

Після попередніх геологічних досліджень на Закарпатті будуть розробляти  колосальний соляний пласт, що розпочинається з 35 до 500 м.

Роботи на родовищі вже стартували в межах інвестиційної угоди з компанією “Катіон інвест“. “Йдеться про кейс, який дозволить розробляти Буштинське соляне родовище і видобувати до 150 тис. тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через свердловини з поверхні землі”, – зазначив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Сіль видобуватимуть через свердловини

Перша технічна сіль із родовища надійде на ринки через 6 місяців. Потреба України у ній становить до 450 тис. тонн за зимовий сезон, і Буштинське родовище може її покрити. А вже після розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

На родовищі солі в Закарпатті розпочалися роботи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *