Лідери фракцій Європарламенту засуджують заяви Орбана про змішання рас

У суботу лідери політичних груп в Європарламенті засудили минулотижневі заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про змішання рас в Європі та Угорщині.

Так звана Конференція президентів, що складається з президента парламенту і глав різних парламентських фракцій, написала в заяві, що «відверто расистське» застереження Орбана проти створення расово змішаних націй є неприйнятним і порушує цінності, закріплені в договорах Європейського Союзу.

Водночас лідери Європарламенту закликали Єврокомісію та Єврораду максимально рішуче засудити заяви Орбана. Єврокомісія поки офіційно не прокоментувала цю справу, але її віцепрезидент Франс Тіммерманс у середу звернувся до Twitter, щоб назвати расизм «отруйною політичною вигадкою, якій не повинно бути місця в Європі». Однак він прямо не згадав Орбана у твіті.

У своїй промові в 31-му літньому університеті угорців у румунському місті Бейле Тушнад Орбан розповів про змішання рас на додаток до російсько-української війни. “Ми, угорці, не є змішаною расою, і ми не хочемо стати змішаною расою”, – сказав Орбан, застерігаючи від змішування європейців з неєвропейцями.

Aktuality

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *