“Валька-стакан”: чому таке прізвисько прикріпилося до Валентини Матвієнко – голови Ради Федерації Росії

В СРСР, щоб отримати бажану посаду, доводилося пити з «потрібними» людьми «правильні» дози, а також мати міцний шлунок і печінку. Судячи з усього, саме тому російський політик Валентина Матвієнко домоглася таких успіхів у своїй кар’єрі.

Валентина Матвієнко – голова Ради Федерації Росії, а також одна з головних соратників російського президента. Саме ім’я цієї жінки стоїть під документом, що дозволяє путіну використовувати війська за межами Росії, тобто починати війну.

Біографія Валентини досить цікава, адже вона народилася в Хмельницькій області, в місті Шепетівці. В Україні поховані її батьки, а ще живуть родичі, але сама вона ніколи цього не пам’ятає, а лише гордо б’ється в груди, кричачи про любов до Росії. В Україні вона закінчила школу, а потім продовжила свій шлях до Петербурга, де і почалася її політична кар’єра.

У 80-х роках з’їзди та збори були більше схожі на одну велику випивку і складалися в основному з чоловіків. Таким чином, щоб отримати бажане, вона пила нарівні з чоловіками – грановані стакани. Так прізвисько «Валька-стакан» і закріпилося до початківця – політика.

Під час передвиборчих дебатів її запитали про походження цього прізвиська, на що Матвієнко відповіла: “Я не пам’ятаю про стакан, завжди було тільки пів стакана. Хіба у вас такого не було?”. Таким чином, вона сама підтвердила прізвисько і те, що випивала.

Також не можна не помітити, що кар’єра Валентини Матвієнко була стрімкою, адже в 35 років вона вже почала опікуватися питанням освіти та культури в обкомі партії, очолювала Комітет Верховної Ради у справах жінок і сім’ї, була призначена послом у Мальту і  Грецію, потім стала губернатором Санкт-Петербурга, де запам’яталася тільки скандалами. Через такий стрімкий кар’єрний ріст  її неодноразово підозрювали в тому, що вона проклала кар’єру через ліжко. Так з’явилися й інші прізвиська «роликово-червоні трусики» або «ролик-диван».

Хто знає, можливо, такий спосіб життя вплинув на її зовнішність. У попередні роки політичка виглядала не дуже добре, часто з’являлася на публіці з мішками під очима, а також мала зайву вагу. Зараз вона намагається все це виправити пластичною хірургією і ботоксом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *