Аб’юз не вдався

Цікаво, з якою впертістю російська пропаганда завжди наголошує на “українських націоналістах”. Наче це щось погане.

Український націоналізм має протилежний сенс націоналізму російському.

Дуже рідко, від українця ви  почуєте, що він – українець,  і тому він кращий за інших. Вищий за інших. Розумніший за інших. Сильніший за інших. Духовніший за інших.

Ніколи жоден українець не скаже, що його українство – це печатка богообраності, яка дає йому право на пихату зарозумілість, бездумне самовихваляння і на почуття переваги.

Український націоналізм – це інстинктивний порив, що історично склався, до збереження своєї самобутності. Своєї мови, культури та можливості мирно існувати на своїй землі.

Український націоналізм хотів завжди лише одного – щоб українська пісня переливалася своєю рідною та неповторною милозвучністю з покоління в покоління.

Український націоналізм – це благородне почуття, спрямоване на збереження Себе як українця.

Український націоналізм – це захисний механізм, завдяки якому Україна та українство досі не були стерті з історичної карти Землі.

Український націоналізм – це діяльна та гарна любов до себе, а не варварська ненависть до чужого.

Російський націоналізм – це махровий шовінізм, заквашений на расизмі та ксенофобії.

Російський націоналізм – це “здаємо тільки слов’янам”, “понаїхали ці чурки”, “збирайте речі і на вихід – тепер тут живемо ми. Хоч заждіть, ось ці дрібниці залиште – нам знадобляться”.

Російський націоналізм – це завжди брудним чоботом у чужому будинку.

Російський націоналізм – коли не хочеш, щоб у тебе в країні було добре, а хочеш, щоб у сусідній країні було так само погано, як у твоїй.

Російський націоналізм – дута велич, за ширмою якої ховається щось зовсім незрозуміле, недієздатне та принижене. А навіщо щось у цьому житті собою уявляти, коли достатньо одного факту народження на певній території?

Російський націоналізм – це зневага до всього неросійського.

Російський націоналізм – це те, завдяки чому сьогодні український націоналізм став міцнішим за граніт.

Все правильно. Сьогодні Росія воює з українськими націоналістами, де кожен громадянин України є сьогодні українським націоналістом.

І все мілководдя їх злих душок закипає від люті, коли черговий народ посмів відмовитися від пропозиції “старших братів” зректися свого коріння і приєднатися до однієї великої родини манкуртів.

Цього разу великодержавний аб’юз щось не вдався. Час назад у будку – і подумати про свою поведінку. Може там  вдасться якісь висновки зробити.

Але навряд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *