Коли громадяни Росії стануть нормальними людьми?

«Чим старша і мудріша людина, тим менше їй хочеться з’ясовувати стосунки. Хочеться просто підвестися, побажати всього хорошого і піти.» – Бернард Шоу

Бернард Шоу дав універсальний рецепт здоровим людям, що залишилися в Росії, як не брати участь у трагікомічному і не менш безглуздому шоу з навколишніми зомбі під назвою: “Де ви були останні 8 років?”.

Чому шоу трагічне? Тому, що якщо людина вважає, що вбивство, пограбування та насильство на чужій землі можна виправдати, то це трагедія. Трагедія однієї особистої долі, де жива людина під впливом телевізійного випромінювання перетворилася на ходячого мерця і трагедія всього суспільства, де світогляд людожерів раптом став нормою, що схвалюється.

Чому комічний? Тому, що серед аргументів ви обов’язково почуєте про біолабораторії, чорних магів та світову змову. Вам будуть з піною на губах доводити, що солдати НАТО планували напасти на Донецьк, що в “Азові” їдять на сніданок російських дітей, що Гітлер був теж євреєм, що Росія ніколи ні на кого не нападала, що Україна бомбить сама себе, що замість  автомобілів там бандеромобілі, що вони привласнили собі борщ, що Україну придумав Ленін, що Рюрік був слов’янином, що війна потрібна була, щоб не було гей-парадів, що коронавірус придумав Шухевич, що Тарас Шевченко читав свої вірші загонам SS і так далі до нескінченності, Поки ви не збожеволієте від почутого або поки вашого опонента не зіб’є вантажівка, тому що воістину є дві речі, які неможливо зупинити – це розширення Всесвіту і горіння вати, в світогляді якої засумнівалися.

Чому безглузде? Тому, що ви будете волати до совісті та розуму, яких там більше немає.

Ви, звичайно, можете витратити довгі місяці на чвари та скандали, ви потріпаєте собі всі нерви, ви наслухаєтеся про себе такого, що про вас ніколи б не сказав ваш найзаклятіший ворог, але все одно не досягнете жодного результату. А якщо якимось дивом ви зможете змінити сліпу, людиноненависницьку лють у душі імперця, який бажає смерті всім на цій планеті та переконаний у своїй расовій зверхності, то це буде все одно Піррова перемога. Ви посивієте і перетворитеся на невротика, що заїкається, а людина вийде з дому, порине знову в суспільство моральних калік, через місяць знову включить Соловйова і з величезним задоволенням і полегшенням знову порине з головою в теплу ванну з брехні та імперського перегною. У звичний стан, де не треба думати, критично мислити та головне – не треба дивитися на себе збоку, бо ніхто не хоче бачити у дзеркалі чудовисько.

Згадайте, адже 15-20 років тому всі ці люди здавалися нормальними. І більшість із них покрутили б біля скроні, якщо їм сказати, що через кілька років ви будете радіти масовим стратам безневинних людей у ​​сусідній країні від рук ваших синів.

Імперська хвороба не могла розвинутися на порожньому місці. Путін просто обробив благодатний для цього ґрунт у серцях мільйонів людей. Він спінив увесь бруд із дна їхніх нещасних душ. Але ж він там був вже спочатку, чи не так?

Безвихідна ситуація? Не зовсім. Країна повинна зазнати принизливої ​​та нищівної поразки, після якої почнеться ментальний злам у колективній свідомості. Коли злочинці будуть під Трибуналом, Соловйов прокричить своє останнє «Хайль Путін!» на ешафоті, почнеться масова люстрація, будуть відкриватися всі архіви, які являть перед одурманеним народом історію його країни в справжньому світлі, коли на державному рівні Сталіна назвуть катом, Путіна терористом і військовим злочинцем, а Україну великою країною, яка стала жертвою рашизму, не здалася, вистояла і перемогла, то ось тоді люди справді почнуть змінюватись. Тільки через діяльне каяття та подолання свого минулого у масштабах усієї країни, де кожен персонально відчує частку своєї особистої відповідальності за всі її злочини, де кожен відчує себе співучасником злочинів путінського режиму та з’їдається усвідомленням. своєї власної провини, прозріваючи через муки совісті, почне поступово ставати нормальною людиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *