NASA запустить дві ракети для пошуку придатних для життя планет

NASA запускає дві місії зі збору вимірювань ультрафіолету, щоб спробувати зрозуміти, що робить атмосферу планети придатною для життя.

NASA запустить дві звукові ракети з північної Австралії в першій половині липня, щоб допомогти астрономам зрозуміти, як світло зірок впливає на атмосферу планети, повідомило NASA на цьому тижні.

Ці ракети підуть за двома іншими ракетами, які вже були запущені в рамках дослідження, щоб зрозуміти, як світло зірок впливає на здатність планети підтримувати життя.

Запуски ракети будуть спрямовані на дві сонцеподібні зірки, розташовані поблизу Сонця -Землі, Альфа Центавра А і В, через їх ультрафіолет, який необхідний для життя в дуже конкретних кількостях. Занадто багато ультрафіолету може зруйнувати атмосферу, пояснили в NASA.

«Ультрафіолетове випромінювання Сонця зіграло свою роль в тому, що Марс втратив свою атмосферу, а Венера перетворилася в сухий, безплідний ландшафт», – сказав астроном з Університету Колорадо Брайан Флемінг.

“Нам потрібно зрозуміти зірки, щоб зрозуміти будь-які планети, які ми там знаходимо”, – сказав Кевін Франс, інший астроном Університету Колорадо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *