Аналітики ISW назвали цілі війни путіна в Україні

Мета російської війни – знищення суверенітету України та змінити там режим, поставивши своїх маріонеток та взявши нашу країну в орбіту власного впливу.

Про це йдеться у публікації Інституту вивчення війни (ISW) за 5 липня.

Цілями росії під час її вторгнення в Україну залишаються зміна режиму в Києві та усунення суверенітету української держави. Кремль продовжує консолідувати адміністративний контроль над окупованими територіями України, що, ймовірно, створить умови для безпосереднього приєднання цих територій до рф.

Також окупантська “влада” проводить посилення заходи з призову на окупованих територіях, щоб компенсувати втрати живої сили, яких зазнають.

Тим часом секретар ради безпеки росії микола патрушев повторив початкові цілі президента рф путіна щодо так званої “операції” в Україні, припустивши, що кремль зберігає свою мету, включаючи зміну режиму та територіальну експансію далеко за межами Донбасу.

Наразі окупанти намагаються просуватися на захід від району Лисичанська в напрямку Сіверська. Їхні війська також намагаються отримати доступ до сільських доріг на південний схід від Бахмута, щоб наступати на місто з півдня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *