Росія. пророцтва Уінстона Черчилля

Ці росіяни непередбачувані. Вони заморили голодом своїх селян до смерті. Вони затопили найродючіші землі, щоб зробити електростанції.

Россия. пророчества Уинстона Черчилля - Эдуард Кукуй  /АМ/архів

Вони забруднювали райони збору врожаю відходами атомної промисловості.
У них невелика щільність населення, але навіть при цьому їм вдалося зробити безлад у своїй країні настільки, що вони тепер змушені купувати зерно.
Я думав, що помру від старості.
Але коли Росія, яка раніше годувала хлібом всю Європу, почала купувати зерно, я зрозумів, що помру від сміху.
Сталін захопив величезну аграрну країну і перетворив її в сировинний придаток і ядерне сміттєзвалище.
Тільки Ленін один міг вивести росіян з болота, куди він сам їх привів. Але вони успішно отруїли Леніна.
Через пару поколінь вони все ще або вже деградують і навіть не зможуть самостійно добувати мінеральні речовини.
Народ згасне, а диктатори та їхні слуги житимуть, купуючи у нас предмети розкоші та продаючи сировину сусіднім країнам. Для російських лідерів це найприбутковіший бізнес.
Отже, якщо ми зможемо запобігти їхній військовій агресії, то в інтересах Великої Британії та інших західноєвропейських країн якомога довше зберегти СРСР: це вигідна сировинна база і хороший ринок збуту застарілої продукції.
Вони знищують кібернетику і генетику – чим краще для нас, ми будемо продавати їм насіння і електронні пристрої.
Крім того, за символічну плату ядерні відходи можуть продаватися в Росію.
Досить зупинити радянську експансію, і вони знищать себе без будь-яких активних дій з нашого боку… 
Уїнстон Черчілль
– ПРО ЦЕ ГОВОРИЛИ МАЙЖЕ 70(!) РОКІВ ТОМУ…

…………….

21 червня Черчилль не знав, куди повернеться товариш Сталін, союзник Гітлера по суті, захоплення всієї Європи.
22 червня – перші години дій Другого фронту – (третина гітлерівських сил була змушена триматися на заході і в Африка)

З ІНТЕРНЕТУ
…………….

“Ніхто не був більш переконаним противником комунізму протягом останніх 25 років, ніж я. Я не поверну жодного слова про це назад. Але все це блідне в порівнянні з видовищем, що розгортається зараз”.

Радіозвернення Уїнстона Черчилля 22 червня 1941 року

“Я відчував себе змушеним звернутися до вас сьогодні ввечері, тому що ми стикаємося з одним з критичних моментів цієї війни. У першому з цих напружених переломних моментів, рік тому, Франція безсило впала під німецький молот, і нам довелося зіткнутися зі штормом наодинці.
Другий момент настав, коли Королівські ВПС відбили бажання гуннських рейдерів здійснювати денні авіанальоти і таким чином запобігли нацистському вторгненню на наші острови, коли ми були ще погано озброєні і погано підготовлені.
Третій переломний момент настав, коли президент і Конгрес Сполучених Штатів прийняли Закон про ленд-ліз, надавши нам матеріальні ресурси Нового Світу на суму майже 2 000 000 000 000 фунтів стерлінгів, щоб допомогти захистити нашу і їх власну свободу.
Це були три критичні моменти.
Тепер настає четверте.
О 4 годині ранку Гітлер напав на Росію. Всі його звичні формальності віроломства дотримувалися з скрупульозною точністю. Між країнами діяв урочисто підписаний договір про ненапад. Німеччина не подала жодної скарги на його невиконання. Під прикриттям його помилкових гарантій німецькі війська вишикували свої величезні сили в лінію, що тягнеться від Білого до Чорного моря, а їх повітряні сили і бронетанкові дивізії повільно і методично зайняли позиції.
Потім раптом, без оголошення війни, навіть без ультиматуму німецькі бомби впали з неба на російські міста, німецькі війська порушили російські кордони, а через годину німецький посол, який буквально напередодні щедро тратив свої запевнення в дружбі і майже в союзі з росіянам, відвідав російського міністра закордонних справ і заявив, що Росія і Німеччина воюють.
Таким чином, цинічне осквернення всіх визнаних міжнародних угод і довіру міжнародного співтовариства, яке ми бачили в Норвегії, Данії, Голландії, Бельгії, і яке Муссоліні, спільник Гітлера і шакал, вірно наслідували у випадку з Грецією, повторювалося в набагато більших масштабах.
Ніщо з цього не стало для мене несподіванкою. Насправді я чітко попередив Сталіна про майбутні події. Я попередив його, як раніше попереджав інших. Залишається тільки сподіватися, що мої сигнали не були проігноровані.
Все, що я знаю на даний момент, це те, що російський народ захищає рідну землю, а його лідери закликали до останнього опору.
Гітлер – зле чудовисько, ненаситне в жадобі крові і грабежу. Не задовольняючись тим, що вся Європа або знаходиться під його п’ятою, або залякана аж до приниженого послуху, він тепер хоче продовжити різанину і розруху на безкрайніх просторах Росії і Азії. Страшна військова машина, яку ми і решта цивілізованого світу так тупо, так мляво, так безглуздо дозволяли нацистським гангстерам створювати майже з нуля рік за роком – ця машина не може стояти без діла, щоб не іржавіти і не розвалюватися. Вона повинна перебувати в постійному русі, шліфуючи людські життя і топчучи будинки і невід’ємні права сотень мільйонів людей.
Причому годувати його потрібно не тільки м’якоттю, але і маслом. Так що тепер цей кровожерливий низинний тип запускає свої механізовані армії в нові поля забою, мародерства і розрухи. Якими б бідними не були російські селяни, робітники і солдати, він повинен красти у них насущний хліб. Він повинен спустошити їх ріллю. Вона повинна позбавляти їх масла, яке приводить їх в рух плуг, і тим самим викликати голод, про який людська історія не знала.
І навіть різанина і руїна, які, якщо він переможе (хоча ще не переміг), загрожують російському народові, стануть лише сходинкою до спроби занурити чотири-п’ятсот мільйонів, що живуть в Китаї, і 350 000 000, що живуть в Індії, в цю бездонну людську деградацію, над якою гордо летить диявольська емблема свастики.
Я не хочу багато говорити про цей приємний літній вечір, коли життю і щастю ще мільярда людей загрожує жорстоке насильство нацистів. Тільки це змушує нас затримувати дихання.
Але тепер я зобов’язаний звернути вашу увагу на щось інше, що лежить в основі цих подій і тісно впливає на життя Британії і США.
Нацистський режим не відрізняється від найгірших рис комунізму. Він позбавлений будь-яких основ і принципів, крім ненависного апетиту до расового панування. Вона витончена у всіх формах людської злоби, в ефективній жорстокості і лютій агресії. Ніхто не був більш переконаним противником комунізму протягом останніх 25 років, ніж я. Я не прийму назад жодного слова, яке сказав про це назад. Але все це блідне в порівнянні з видовищем, що розгортається зараз.
Минуле зі своїми злочинами, глупотами і трагедіями відступає. Я бачу російських солдатів, які стоять на кордоні рідної землі і охороняють поля, як і їхні батьки з незапам’ятних часів. Я бачу, як вони охороняють свої домівки; їхні матері та дружини моляться — о так, бо в такий час усі моляться про збереження своїх близьких, про повернення годувальника, покровителя, своїх захисників.
Я бачу всі десять тисяч російських сіл, де засоби до існування так ретельно вихоплювалися з землі, але є і споконвічні людські радощі, дівчата сміються, а діти граються, і все це пропадає в огидному, шаленому нападі нацистської військової машини своїми клацаючими п’ятами, шаблею-брязкальцями, одягненими в “іголку” прусськими офіцерами, з її вмілими таємними агентами. просто умиротворена і зв’язана рука і нога десятка країн. Я також бачу тупу, знесилену, слухняну і люту масу гуннських воїнів, які повільно і сильно наближаються, як рій повзучої сарани. Я бачу в небі німецьких бомбардувальників і винищувачів, які все ще оговтуються від численних британських ударів, і радіють, що знайшли, на їхню думку, легшу і надійнішу здобич. І вдалині, за цими лютими поглядами, за цією бурею, я бачу купу негідників, які планували, організовували і розв’язували цю лавину лих на людство.
А далі мій розум сягає багато років тому, до тих часів, коли російські війська були нашим союзником проти того ж смертельного ворога, коли вони з великою мужністю і твердістю боролися і допомагали здобути перемогу, плодами якої, на жаль, їм не дозволялося користуватися, хоча і не з нашої вини.
Я пройшов через все це, тому мені прощається це вираження почуттів і хвилювання старих спогадів. Але тепер я мушу оголосити про рішення Уряду Його Величності, і я цілком впевнений, що великі домініони з часом приймуть таке ж рішення. І ми повинні висловитися з цього приводу негайно, негайно, без жодного дня зволікання. Я повинен зробити офіційну заяву, але як хтось може засумніватися в тому, якою буде наша політика?
У нас тільки одна мета і одне постійне завдання. Ми сповнені рішучості знищити Гітлера і всі сліди нацистського режиму. Ніщо не може відвернути нас від цього. Ніщо. Ми ніколи не будемо домовлятися, ніколи не будемо домовлятися про умови ні з Гітлером, ні з будь-якою його бандою. Ми будемо битися з ним на суші, будемо битися з ним на морі, будемо битися з ним у повітрі, поки з Божою допомогою не визволимо землю з його тіні і не звільнимо народи від його ярма.
Будь-яка людина чи держава, яка бореться з нацизмом, отримає нашу допомогу. Будь-яка людина або держава, що марширує з Гітлером, є нашим ворогом. Це стосується не тільки цілих держав, але і всіх представників  “квіслінгів”, які перетворили себе в знаряддя і агентів нацистського режиму, діючи проти своїх співгромадян і батьківщини. Ці квіслінги, якщо їх не усунуть співгромадяни, врятувавши нас від клопоту, будуть відразу після нашої перемоги передані союзницьким трибуналам для справедливого суду. Це наша політика, і це наша офіційна заява.
Тому ми повинні надати Росії і російському народу всю допомогу, яку тільки можемо. Ми повинні закликати всіх наших друзів і союзників у всіх частинах світу слідувати подібному курсу і йти ним так само непохитно і неухильно, як і ми, до самого кінця.
Ми вже пропонували уряду Радянської Росії будь-яку технічну чи економічну допомогу, яку ми можемо надати і яка може бути корисною для неї. Ми будемо бомбити Німеччину вдень і вночі, в зростаючих масштабах, скидаючи на них важчі бомби місяць за місяцем, щоб сам німецький народ з кожним місяцем куштував все більш гостру порцію нещасть, які вони розв’язали людству.
Варто згадати, що тільки вчора під час нальоту на Францію Королівські ВПС з незначними втратами для себе збили двадцять вісім гуннських винищувачів в небі над французькою землею, яку вони захопили, осквернили і намагаються утримати.
Але це тільки початок. Відтепер збільшення чисельності наших ВПС відбуватиметься все більшими темпами. У найближчі півроку почне впливати вага допомоги, яку ми отримуємо від США у вигляді різних військових матеріалів і особливо важких бомбардувальників. Це зовсім не класова війна. Це війна, в якій бере участь вся Британська імперія і Співдружність націй, без різниці щодо раси, віросповідання або партійної приналежності.
Я не можу говорити про дії Сполучених Штатів від їхнього імені, але скажу так: якби Гітлер уявляв, що його напад на Радянську Росію викличе хоч найменшу розбіжність у цілях чи послаблення зусиль наших великих демократій, рішуче налаштованих його знищити, то він, на жаль, помиляється. Навпаки, ми будемо ще більше зміцнюватися і надихатися в прагненні врятувати людство від його тиранії. Ми повинні зміцнювати, а не послаблювати нашу рішучість і використовувати всі засоби.
Зараз не час моралізуватися над помилками країн і урядів, які дозволяли себе збивати один за одним, в той час як разом вони могли б легко врятувати себе і весь світ від цієї катастрофи.
Однак, коли я кілька хвилин тому говорив про кровожерливий і ненависний апетит Гітлера, який спонукав або спокушав його до цієї авантюри в Росії, я також згадав про більш глибокий мотив цього трюку. Він хоче знищити міць Росії, тому що сподівається, якщо пощастить, повернути зі Сходу основні сили своєї армії і повітряного флоту на наш острів, адже знає, що йому доведеться або підкорити його, або заплатити за свої злочини.
Напад на Росію – це не що інше, як прелюдія до спроби підкорити Британські острови. Без сумніву, він сподівається, що все це можна буде завершити до того, як настане зима, і що він зможе розчавити Британію до того, як ВМС і ВПС Сполучених Штатів зможуть втрутитися. Він сподівається, що зможе повторити в ще більших масштабах, ніж будь-коли раніше, той самий процес знищення своїх супротивників один за одним, який дозволив йому так довго процвітати і процвітати, і що врешті-решт сцена буде очищена для останнього акту, без якого всі його завоювання будуть марними , а саме підпорядкування всієї Західної півкулі його волі і його системі.
Тому небезпека, що загрожує Росії, є загрозою для нас і загрозою для США, і так само причиною кожного росіянина, який бореться за свій дім і вогнище, є справа всіх вільних людей і народів у всіх куточках земної кулі.
Отже, давайте засвоїмо уроки, які нам вже дав жорстокий досвід. Давайте подвоїмо наші зусилля і завдамо удару об’єднаною силою, поки ми живі і можемо боротися.
Черчилль В. Друга світова війна. Том. 3 Л., 1951. с. 331–333.

Едуард Кукуй, 2019

Післямова. Як це злободенно до сьогоднішніх подій в світі. В словах Черчиля достатньо гітлерівську Німеччину поміняти на нацистську Росію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *