В Києві одну з вулиць експертна комісія рекомендує назвати на честь легендарного закарпатця Івана Фірцака (Кротона)

У застосунку “Київ Цифровий” закінчилося рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф та її сателітами.

Як повідомляється на сайті Київської міськради, одну з вулиць в Голосівському районі столиці – вулицю Москвіна, перейменують на честь відомого закарпатського силача Івана Фірцака Кротона.

Нову назву на честь легендарного закарпатця, яку рекомендувала експертна комісія, підтримало 3597 киян.

Загалом, до рейтингового електронного голосування щодо перейменувань міських об’єктів увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією. Громадяни України активно брали участь у процесі перейменування та віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ.

Отримані результати передано до Київради для подальшого розгляду експертної комісії. Згодом на основі експертних висновків депутатський корпус міськради буде приймати рішення щодо перейменування міських об’єктів.

Варто відзначити, що легендарний силач Іван Фірцак (Кротон) родом із села Білки, що на Іршавщині.1928 року, “Іван-Сила” був визнаний найсильнішою людиною планети. Деякі силові трюки Кротона досі ніхто не може повторити.

Читайте також: Антон Копинець «Іван Сила на прізвисько «Кротон»

Нагадаємо, про Івана Фірцака зняли фільм “Іван Сила” за мотивами книжки Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили», яка фактично переказом  книги Антон Копинець «Іван Сила на прізвисько «Кротон».

. А в рідному для силача селі Білки встановили пам’ятник найсильнішій людині XX століття Івану Фірцаку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *