ДІЗНАЄМОСЬ БІЛЬШЕ ПРО ДОРОБРАТОВО…

17 червня 2022 року в Центрі історично-релігійних студій «Логос»  УжНУ  Відбулась презентація книжки

« Короткий історичний нарис Свято-Миколаївської церковної громади села Доробратова Мукачівської греко-католицької єпархії», яка  вийшла в видавництві «Карпатська Вежа».

Автори: Володимир Фенич, кандидат історичних наук, доцент Кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Факультету історії та міжнародних відносин УжНУ, та доцент Інституту русинської мови і культури Центра національних меншин Пряшівського університету, та Михайло Садоха, краєзнавець, Голова ГО «Відродження і розвиток Доробратова», співавтор книжки «ДОРОБРАТОВО»-2015 р.

У книзі робиться спроба розкрити основні етапи розвитку Свято Миколаївської громади (парафії) села Доробратова Мукачівської Греко-Католицької Єпархії. Село розташоване у мальовничому куточку Мукачівської ТГ. Його історія сягає сивої давнини, а перша писемна згадка відноситься до 1378 року. Джерела Свято-Миколаївської церковної громади села Доробратова починаються з 1449 року, що є однією з найдавніших парафій в історії Мукачівської Греко-Католицької Єпархії. За ці понад 570 років греко-католицька церковна парафія в селі Доробратово пройшла дивовижну історію свого розвитку, а її парохи та вірники твердо трималися єдності зі Святою Католицькою Церквою. 26 вересня 2010 року частка мощей Святого Миколая Мирлікійського з крипти Базиліки Св. Миколая в італійському м. Барі за рішенням та участі керівного архієрея Мукачівської Греко-католицької Єпархії Преосвященного Владики Мілана (Шашіка) заслужено була розміщена в Доробратівській церкві Святого Миколая-Чудотворця, де вона зберігається і нині.

Книга видана з благословіння Апостольського Адміністратора Мукачівської Греко-Католицької Єпархії Преосвященного Владики Ніла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *