Шольц, Макрон і Драгі просили Зеленського повернутися до переговорів з Путіним (?) – Die Welt

Економічний збиток від війни в Україні стає все важче компенсувати. Економічне зростання різко сповільнилося, а інфляція досягла рекордного рівня.

У четвер лідери Німеччини, Франції та Італії – Олаф Шольц, Еммануель Макрон і Маріо Драгі – відвідали Україну. “За зачиненими дверима” політики, ймовірно, просили президента Володимира Зеленського повернутися до переговорів з главою країни-агресора Володимиром Путіним.

Причиною такого прохання Шольца, Макрона і Драгі можуть бути економічні труднощі в їхніх країнах, викликані війною в Україні, пише Die Welt.

“Глави держав і урядів “за закритими дверима”, ймовірно, переконували Зеленського сісти за стіл переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, тому що економічний збиток, якого їхні країни зазнають через війну, стає все важче компенсувати. Економічне зростання різко сповільнилося, а інфляція досягла рекордного рівня”, – пише видання.

Автор статті зазначає, що, приїхавши в Україну, Макрон хотів прояснити свою позицію після своєї неоднозначної заяви про те, що необхідно “зберегти обличчя” Путіну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *