У Мукачевській міській раді зупинили повноваження партії ОПЗЖ та її депутатів

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 14 червня на черговій сесії Мукачівської міської ради.

Рішення про призупинення було прийнято одноголосно.

У Міській раді додають, це зроблено у зв’язку з введенням в дію Указом Президента України, рішення Ради національної безпеки та оборони України від 18 березня 2022 року «Щодо призупинення діяльності окремих політичних партій» та рішення суду про заборони партії.

«Вважати призупиненою на період дії воєнного стану будь-яку діяльність депутатів Мукачівської міської ради 8-го скликання, які обрані за виборчим списком ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ» в частині реалізації ними прав та обов’язків, передбачених Законами України «Про статус депутатів місцевих рад» та «Про місцеве самоврядування в Україні»», – йдеться у рішенні сесії.

Ось що пише про цю подію у своєму телеграм-каналі міський голова Андрій Балога:

“На 111-й день війни маємо свою малу Перемогу – 31 депутат Мукачівської міської ради підтримали призупинення на період дії воєнного стану повноважень депутатів політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

Дякую колегам з різних політичних сил за те, що їм нарешті вистачило сміливості та гідності, підтримати знакове для Закарпаття та країни рішення, яке чітко наголошує – проросійським силам не місце в органах місцевого самоврядування України.

Не можуть люди, які до сьогодні не сказали жодного кривого слова в бік агресора, військового злочинця путіна та його холуїв, бути частиною влади в країні, що стікає кров’ю та втрачає своїх найкращих синів та доньок у боротьбі за право на існування.

Вважаю, що це хороший приклад для наслідування для всіх та сповідаюсь, що керівництво Закарпатської обласної ради та ОВА перестануть займатись дрібними політичними інтригами та ганьбити нашу область, й також вкажуть на двері депутатам обласної ради з ОПЗЖ.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *