Головне за ніч. 11.06.2022

Російські військові дедалі частіше перекидають в Україну застарілу техніку, щоб заповнити втрати, пише американський Інститут вивчення війни. Це, наприклад, міни 1950-х років, якими мінують Херсонську область.

Bloomberg: Данія та Нідерланди виступають проти того, щоб надати Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Там сумніваються у «стабільності демократичних інститутів у Києві».

Підсанкційний російський олігарх Михайло Фрідман хоче отримати громадянство України та перереєструвати там свої активи, повідомляє  українська влада. Такий сценарій можливий і щодо інших бізнесменів, які народилися в Україні, наприклад, Вексельберга.

У Росії – великі проблеми з ввезенням кави та чаю. Ця галузь на 100% залежить від імпорту сировини. При цьому постачальники торгувати з Росією не відмовляються, але терміни доставлення зросли  втричі. Запасів вистачить до вересня – жовтня.

У США знову масшутінг – у місті Смітсбург у штаті Меріленд. Чоловік відкрив  вогонь за своїми колегами на заводі Columbia Machine, троє людей загинули, одна в критичному стані. Стрільця госпіталізували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *