Лідерці Руху підтримки закарпатських військових Галині Ярцевій вручили повідомлення про підозру

Очільниці волонтерського Руху підтримки закарпатських військових Галині Ярцевій  3 червня вручили повідомлення про підозру.

Журналістам “Суспільне Закарпаття” Галина Ярцева повідомила, що зміст документа вона не може оголошувати, оскільки підписала відповідний протокол.

“Ми зібрались їхати в Іршаву захищати своє майно у суді, але нас наздогнали й Галину Ярцеву оточили 10 працівників СБУ та поліції. Якщо коротко — вручили підозру. Звинувачення те, що і в протоколі обшуку — продаж гуманітарної допомоги з метою збагачення. Перед тим такі саме “маски-шоу” були у квартирах волонтерів”, — йдеться у дописі Руху підтримки закарпатських військових.

Що кажуть у СБУ Закарпаття

За словами речниці СБУ в Закарпатській області Ванди Мільо, керівницю волонтерської організації підозрюють у продажі гуманітарної допомоги, у тому числі й військового спорядження, яке безплатно надходило від меценатів, волонтерів або іноземних структур.

“Волонтерка маскувала продаж під виглядом “благодійного внеску”: пропонувала громадянам придбати спорядження за “спеціальною ціною” — 50% від повної вартості. Волонтерка давала підписувати відповідні акти, у яких зазначалося, що це благодійний внесок. За попередніми даними, з лютого 2022 року саме на ці рахунки було переведено понад 3 млн гривень. Слідство має обґрунтовані підстави вважати, що ці гроші фігурантка зберігала для себе”, — розповіла Ванда Мільо.

За її словами, маючи таку суму на рахунках, волонтерка продовжувала поширювати інформацію про те, що коштів не вистачає й необхідний терміновий збір на потреби ЗСУ. “Наразі вже зібрано достатньо доказів, які підтверджують, що у такий спосіб було виведено майже 600 тисяч гривень, які надійшли як благодійні пожертви”, — додала речниця СБУ.

Станом на 12-у годину 3 червня волонтерка виїхала на суд щодо арешту майна.

Наразі волонтерку підозрюють у продажі гуманітарної допомоги та військового спорядження. Їй загрожує до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *