З’явилися відомості про небезпечне онкологічне захворювання у Путіна та підготовку до операції в Медичному Центрі Блохіна

Ізраїльський журналіст, який дізнався про це від знайомих у медичних колах Москви, розповів подробиці каналу «Можемо пояснити».

У Путіна діагностовано рак підшлункової залози, його готують до термінової операції у Національному медичному дослідному центрі онкології ім. М. М. Блохіна – найкращій державній клініці країни, що спеціалізується на лікуванні таких захворювань. Про це в особистому телеграм-каналі з посиланням на поінформованих знайомих у Москві повідомив відомий ізраїльський журналіст, оглядач інтернет-видання «Деталі»  Марк Котлярський.

У розмові з каналом «Можемо пояснити» Котлярський уточнив, що один із його співрозмовників — із московських лікарських кіл, інший близький до підрозділу кремлівської адміністрації, який відповідає за здоров’я першої особи. Журналіст запевняє, що його знайомі добре поінформовані про ситуацію зі здоров’ям президента і заслуговують на довіру.

За цими даними, для операції готується і закритий для приймання інших пацієнтів один із корпусів Центру Блохіна, зараз на пацієнта № 1 чекають на передопераційне обстеження (пункцію черевної порожнини).

«Рак підшлункової залози — злоякісна агресивна пухлина, для якої характерно неконтрольоване розростання залізистих та епітеліальних тканин у вивідних протоках органу, — пише Котлярський у своєму каналі. — Хвороба прогресує настільки, що операція якщо продовжить життя, то ненадовго. На думку джерел, йдеться максимум про 3-4 місяці».

Раніше видання «Проєкт» повідомляло, що Путіна невідлучно супроводжують лікарі, зокрема фахівці з онкології — але за даними журналістів цього видання, йдеться швидше про рак щитовидної залози, який легко лікується і набагато менш небезпечний, ніж злоякісна пухлина підшлункової залози, як правило, що дає метастази.

За даними співрозмовників Котлярського, у Кремлі опрацьовують навіть найгірший сценарій розвитку подій: якщо невтішний прогноз лікарів підтвердиться, то країну на якийсь час може очолити  колективний орган управління, Государственная Дума, яка була наділена багатьма владними функціями за новою Конституцією. Про такий самий можливий сценарій передачі влади говорять і експерти.

Про різке погіршення здоров’я Путіна з’являється все більше повідомлень від західних розвідок, про його онкологію як про відомий факт говорив і автор багатогодинного інтерв’ю із Путіним режисер Олівер Стоун. Чергову порцію таких чуток, розповсюджену в британських ЗМІ, він спростував: «Не думаю, що нормальні люди можуть побачити в цій людині ознаки якоїсь недуги чи нездужання».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *