Як працюють професійні провокатори або дещо про антирусинську публікацію Павла Федаки

В телеграм каналі Павла Федаки, а потім в інтернет-ресурсі «Трибуна» сьогодні українські читачі мали можливість прочитати антирусинський пасквіль «щирого українця» з русинським прізвищем, який заявив, що «паралельно з ракетним ударом по Закарпаттю ворог розгорнув гібридний наступ на “русинському фронті”

Що за  «гібридний наступ на “русинському фронті”?

Виявляється головний редактор закарпатської газети та інтернет-ресурса «Трибуна» Павло Федака, в той час, коли в Україні йде жорстока війна Росії проти нашої країни, регулярно переглядає російські телеканали, в тому числі й канал російської армії «Звезда». Не тільки переглядає, але й ще рекламує у соціальних мережах, телеграм-каналі та виданні «Трибуна». Щоб не бути голослівним, прийдеться привести посилання, які опублікував пан Федака: https://t.me/P_Fedaka/208.

Чому Павло Федака це робить? Не знаю. Це питання до СБУ

Хоча, багато хто з ярих антирусинів чекав, що після початку війни Росії проти України, русини проявлять свою «сепаратистську сутність». Але не сталося так, як їм  хотілося. Сотні, а точніше тисячі, русинських хлопців зараз на фронті захищають нашу Отцюзнину. Одним з найкращих військових підрозділів ЗСУ є 128 гірсько-штурмова Закарпатська бригада, кістяк якої складають русинські хлопці, славні закарпатські бійці. Та й командир 4-ої групи розвідки Добровольчого Батальйону розвідки “СОНЕЧКО” Роман Стойка, який  воює зі своїм підрозділом проти російських окупантів на сході України, на скільки я знаю, теж русин.

Так в чому суть провокації Федаки? Виявляється на російському телеканалі «Звезда» пан Павло, який, як я бачу, регулярного дивиться цей канал, «здибав» передачу, в якій якась Тетяна Поп, родом з Хуста, ніби то від імені русинів Закарпаття, просить російську армію захисти русинів.

Якби Павло Федака не прорекламував і не показав виступ на російському телеканалі «Звезда» цієї слабої на передок стерво, то хто б з закарпатців побачив цю передачу? Думаю, що ніхто. Хіба що провокатор Федака, який любить свої не зовсім праведні справи часто прикриватися нашим славним добровольчим батальйоном «Сонечко».

З початку війни десятки русинських організацій Європи надали  нашій країні значну гуманітарну допомогу. Всі русини Закарпаття, Європи добре знають, що зараз у нас ворог один – це рашисти. На тому і стоїмо.

На закінчення хочу порадити Павлу Федаку, як здоровому чоловікові з військовим вишколом, замість того, щоб займатися різними провокаціями в нашому мирному і спокійному краї, попроситись добровольцем до свого друга Романа Стойки в батальйон «Сонечко» та стати на захист Батьківщини, яка у нас одна.

Постскриптум. Наскільки мені відомого (думаю, що відповідні матеріали є в СБУ) Тетяна Поп у свій час фінансувала інформаційні ресурси, до яких має відношення Павло Федака та його хазяїн.

Цікаво тоді, чому пан Павло почав «мочити» свою благодійницю?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *