Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош звертається до адвокатів області

Шановні колеги адвокати!

Повідомляємо, що станом на кінець квітня 2022 року значна кількість адвокатів має заборгованості за щорічними внесками на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

Рада адвокатів України затвердила розмір внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2022 році на рівні 2 481 гривні.

Відповідно, адвокати мають сплатити 70% цієї суми або 1736,7 грн на рахунки рад адвокатів регіонів і 30% внеску або 744,3 грн на рахунок Національної асоціації адвокатів України.

Нагадуємо, що Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування встановлено, що сплата щорічного внеску на реалізацію повноважень органів адвокатського самоврядування є професійним обов‘язком кожного адвоката.

Порушення адвокатом порядку та строків сплати щорічних внесків вважається невиконанням рішення органу адвокатського самоврядування та відповідно вважається дисциплінарним проступком.

Списки адвокатів, які мають заборгованість зі сплати щорічних внесків, будуть опубліковані на сайті Ради адвокатів Закарпатської області. Крім того ці списки будуть передані в регіональну КДКА для відкриття дисциплінарного провадження.

При цьому, з розумінням ставлячись до проблем, пов’язаних з воєнним станом та іншими суб’єктивними та об’єктивними обставинами, Рада адвокатів Закарпатської області звертає увагу на відсутність воєнних дій на Закарпатті як таких, жвавість ринку юридичних послуг та активність адвокатів на ньому, а тому звертаємо увагу на усвідомлення того, що підтримання адвокатського самоврядування є не тільки обов’язком, а і внутрішнім чинником для кожного адвоката, що підтримуватиме впровадження принципів правової держави в Україні, не зважаючи на воєнний стан, а в супереч йому.

Сподіваємося на порозуміння, розраховуємо на підтримку.

З повагою, голова ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *