У Раді закликають заборонити ОПЗЖ брати участь у засідання

Народні депутати звернулися до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та голови Регламентного комітету парламенту щодо неприпустимості участі представників партії ОПЗЖ у пленарних засіданнях парламенту та його робочих органах.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі Верховної Ради.

Як заявив співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко, “це спільне з іншими фракціями та депутатськими групами звернення до спікера щодо заборони брати участь в роботі Верховної Ради ОПЗЖ, які тепер перейменувались на депутатську групу «Платформа за життя та мир»”.

За його словами, однією з причин такої пропозиції є блокування фракцією ОПЗЖ прийняття в другому читанні закону «Про політичні партії», який має заборонити діяльність проросійських політичних сил в Україні.

Як повідомлялося, 21 квітня за рішенням Ради національної безпеки і оборони проросійська фракція «Опозиційна платформа – За життя» призупинила діяльність у Верховній Раді за рішенням РНБО.

При цьому в парламенті створили депутатську групу «Платформа за життя і мир». До її складу увійшли 25 колишніх депутатів від партії ОПЗЖ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *