Дмитро Сікора: Це орда. Звичайна, сучасна орда 21-го сторіччя…

Багато літер, мабуть. Відразу підкреслю, що це все лише мій погляд, суто суб’єктивний. Так би мовити, власні думки вголос.
Відразу хочу сказати, що не треба, не варто їх (знаєте, про кого йдеться) називати “орками”. Орки – це персонажі з міфологій і нічого спільного з тими виродками не мають.
Це орда. Звичайна, сучасна орда 21-го сторіччя. За тисячоліття вони не розвинулися ні на йоту. Орда завжди міркувала так: ось ми тут пограбуємо, потім, коли тут все скінчиться, підемо в інше місце, там помародеримо, повбиваємо, поґвалтуємо тощо. Так було за часів монгольських ханів, так досі триває і за кремлівського хана-пахана.
Вони називають себе “русскимы”. Відразу увагу привертає те, що це слово – прикметник. Зазвичай народи в українській мові позначаються іменниками, так склалося, що корінні етноси країн позначені іменниками.
Цей прикметник з’явився, аби узагальнити кочові народи волзької долини, куди в ранньому середньовіччі (прибл. 9-10 ст.) прибували місіонери Русі, столиця якої була в Києві, і намагалися долучати ці народи до християнства, письма, знань, ремесел. От їх і назвали ще тоді “руськими” (прикметником). А самі жителі Русі називалися русинами (іменником).
Через 7-8 віків історик М. Карамзін (татар Кара-Мурза) спаплюжив історичні дані й намагався довести, що московія (моксель), яка на той час захопила і поневолила Україну-гетьманщину та інші народи, мала суто “законну” назву “росія”. Цю назву ще задовго до “досліджень” Карамзіна “успішно” вкрала цариця Катерина 1, трохи лексично деформувавши оригінальний топонім “Русь”, а сам Карамзін фактично вкрав всю історію України-Русі, переписавши її під московію.
Московіти апелюють до свого “язика”. Але якщо розібратися, то в лексичному складі в них превалюють слова фінського, тюркського, монгольського та іншого східного мовного походження, тим самим підкреслюючи їхню історичну та географічну близькість з Азією, а не з Європою.
Натомість в них відсутні багато слів, які є спільними для усіх інших слов’янських мов. Багато слів, що потрапили до “язика” з руської/української мови, перетерпіли трансформацію під умови фонем фінських мов, здебільшого це приглушення приголосних. Цей лексикон став сильно відрізнятися від оригіналу.
В ті часи етимологія не морочила собі голову і слова виникали дуже просто. Наприклад, взяти слово “бджола”. В ньому зійшлися звуки від двох слів, що позначали дію або наслідки – “буде жалити”. А в московитів це слово приглушилося і стало називатися “пчела”. Хто з нього здогадається, що ця комаха вжалить?
Московіти апелюють також до панслов’янизму і називають себе слов’янами, бо, бачте, вони розмовляють слов’янською мовою. Але належність їхньої мови до слов’ян та її використання ними ні до чого не зобов’язує. Наприклад, в Африці зараз проживає десятки мільйонів людей негроїдної раси, які чудово володіють, розмовляють англійською. Але ж ця обставина аж ніяк не робить їх ще англійцями! І відстань між англійцями та тими африканцями величезна в усіх сенсах.
Московіти постійно апелюють до джерела своєї “культури”. Насправді їхня так звана культура (“культур-мультур”) мала певний розвиток протягом недовгого періоду (за історичними мірками), тривала десь років 100-120 у 18-19 ст. Творили ту не таку вже і видатну культуру люди, які, якщо детально придивитися, мали немосковське коріння. І величезна частина з них були саме українці. І в порівнянні з культурними тогочасними здобутками європейських народів виходить співвідношення, як зараз порівнювати їхні ВВП. Аж ніяк не на користь московії.
Аналогічна ситуація спостерігалася і за часів ссср. Більшість наукових, технологічних, культурних здобутків було отримано в ті часи завдяки плідній наполегливій праці людьми, які не належали в своїй більшості до московського етносу. Естонія, Латвія, Литва, Білорусь, Україна, Молдова, можливо ще хтось, в ті часи виглядали набагато розвиненішими та організованішими в порівнянні з тодішньою рсфср.
Після розпаду ссср у 1991 р. в московії з часом постала проблема розумного генофонду. Бо інтелектуальний геноматеріал залишився по інший бік кордону. Саме в цей момент кгбшний майор, щойно прийшовши до влади, це добре усвідомив і почав кидати в бік колишніх республік пастки та зашморги, щоб не допустити їхнього остаточного відходу від цієї імперії зла. І нестача мізків в них з кожним днем стає все більш очевидною, вона зростає. Всі їхні технологічні провали в запусках всіляких технічних проєктів лише підтверджують, що вони починають відставати від цивілізації. А всі намагання замінити ці нестачі імпортними технологіями зараз наштрикнулися на санкції, які їх остаточно доб’ють. Когось з цих країн майору кгб ще вдається втримувати, але що стосується Балтійських країн та України, то потяг, звісно вже пішов давно в один бік геть від тиранії й назавжди.
Зараз світ шокований кадрами з маленьких містечок навколо Києва. За Маріуполь та Херсон взагалі думати страшно, адже ж їх ще не звільнили. Люди по всьому світу не можуть збагнути, що в головах тих покидьків, які це скоїли? Але виявляється, все не так і складно, щоб зрозуміти. Як вже зазначалося, це орда. Це навіть народом важко назвати. Бо такі поняття, як культура, розвиток свідомості в цієї спільноти начисто відсутній.
Знову треба подивитися вглиб історії. Як становляться та розвиваються народи? Згадаймо, що при первісному суспільному ладі люди з племен ходили на полювання та стригли дикі їстівні рослини, грілися в печерах. Потім, з розвитком суспільних устроїв люди збагнули, що легше розводити тварин, птахів, вирощувати різні їстівні та годувальні рослини, будувати власні помешкання.
В Європі, на Далекому, Середньому та Ближньому Сході, Північній Африці суспільства ще понад два тисяч років тому почали перетворюватися та поєднуватися в країни, тобто почали розвиватися. На відміну від первісного устрою, де потрібно було витрачати всі сили та енергію на виживання, тепер людство почало жити, а не виживати (!) як за первісного суспільного ладу, розвивати науку, мистецтво і культуру. Бо на це вже були час та можливість.
За більш як дві тисячі років на теренах Європи та більшості Азії культура змогла розвинутися. Але цього не було на величезних теренах материків обох Америк, Австралії, більшості Африки та тої частини Азії, де кочували та робили набіги на інших оті народці, яких намагався колись Київ причепурити і називав “руськими”.
За історичними мірками, цей “руський” народ осів не так давно – 300 – 400 років тому, не більше. Звідси запитання: так звідки ж в них культура може бути? Культура в них досі так і не мала в узагальненому розумінні шансів виникнути. І їхні апелювання до Пушкіна, Лермонтова, Достоєвського чи навіть там балету тут ні до чого. Це досі загалом безкультурна маса, нехай навіть вони вміють читати, користуватися смартфонами, дехто навіть програмує чи ганяє синхрофазотрон, в абсолютній більшості це є орда.
Вони напали на нас вже давно. Понад 300 років тому. І продовжували це робити постійно. Їм навіщось закортіло ще наших територій, начебто вони не володіють найбільшими та найбагатшими територіями на копалини та інші ресурси на цій планеті. Володіють, проте не знають до кінця, що з ними робити. Вони “привласнюють” нові й теж не знають, як з ними далі бути.
Мабуть, їх це не сильно бентежить, так само як колгоспного бика не цікавить доля телят, яких він конвеєрно склепав. А на цих недорозвинених територіях якось мусили існувати якісь людиноподібні істоти, про яких мало хто дбав там на державному рівні. І ось саме ці створіння, хижі та злі на все навколо і пішли радо війною на нас. Вони були шоковані, що, як вони виявили, можна жити набагато краще, але і водночас їхня сутність проявила себе на повну в ненасиченому бажанні через банальні заздрощі до кращого життя грабування та вбивств наших ні в чому невинних людей, в т.ч. і дітей.
Ця орда слугує ґрунтом, на якому стрімко виросла людиноненависницька ідеологія, яка за останні місяці досягла абсурдно величезного розмаху. Тому цивілізація, культура мають зараз зробити все, щоб її спинити, бо інакше орда спинить їх, тобто усіх нас.
Бог все бачить і ці злочинці не уникнуть Суду Божого. В цьому немає сумнівів. Але ще до того, як вони предстануть перед Богом, Україна встигне ще справедливо як слід покарати їх. І відразу після цього вони і предстануть перед Всевишнім. А потім відразу до пекла на довічне перевиховання.
Все буде Україна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *