Магдалена Мочіовські: Сьогодні формується українська політична нація

Магдалена Мочіовські – спадкова карпатська мольфарка. Вона була відома в Україні ще до того, як почала брати участь у різних телевізійних проєктах.

Народилася Магдалена Йосипівна у 1974 році в угорському селі Неветленфо́лу (з 1946 до 2000 року село називалось Дяково) Виноградівського району Закарпатської області в змішаній угорсько-русинській сім’ї.

До неї за допомогою їдуть з різноманітних куточків країни, адже вірять, що вона має особливий дар. Подейкують, що звертаються до неї й політики, в кожного з них – своя мета: хтось просить допомогти зі здоров’ям, а хтось – розповісти про майбутнє.

Свій дар Магдалена успадкувала від бабусі. Вона ще з дитинства розуміла, що особлива, коли Магдалена була ще малою, з нею трапилось дві надзвичайні історії. Одного разу вона впала з височезної старої черешні: дівчинка летіла з висоти триповерхового будинку і приземлилася просто на ноги без жодної подряпинки. Проте це не єдине диво, яке з нею ставалося.

“У 3 роки перебігала трасу в сусідньому селі Ботар, де жила моя друга бабуся. На великій швидкості мене збила машина. Я полетіла вгору на декілька метрів і приземлилася в придорожню канаву. Чітко пам’ятаю, як мене ніби хтось підняв і поставив на ноги. Батьки думали, що це кінець. А на мені – жодної подряпини. Вийшла з канави й питаю: “А чого ви тут усі плачете?”, – згадує вона.

Дар від бабусі перейшов до неї у 13 років і тоді її почали навчати всьому, що має знати мольфарка, а от практикувати свої знання жінка почала у 33 роки.

Магдалена допомагає всім хто просить, але зізнається, що не завжди може це зробити, бо долю не зміниш.

Магдалена займається не лише тим, що стосується надприродних сил. Жінка також любить послухати музику, переважно обирає класику. Провидиця має вищу освіту, закінчила історичний факультет Ужгородського національного університету, знає сім мов.

Проте частіше вона використовує свої навички саме як цілителька.

Зустрілися ми з Магдаленою Йосипівною у затишній мукачівській кав’ярні «Евентум», через два тижні після початку російсько-української війни. Був приємно вражений інтелектом та ерудицією. Хоча, скажу чесно, я як фізик, мало вірю в різні надприродні здібності. Прекрасний психолог Магдалена Йосипівна миттєво схоплювала мою думку і логічно її продовжувала. Здавалось, ніби вона знала, про що я буду її питати й вже мала готові відповіді. Звичайно, що це було не так, адже мої запитання були експромтом.

Говорили про формування української політичної нації, яка має складатися з усіх національностей та етнічних груп, що проживають на території України.

Головною темою розмови була війна в Україні та доля диктатора росії путіна. Цікавою була розмова про «реінкарнацію» диктаторів, які незалежно від історичної епохи схожі один на одного, як близнята. Розмова вийшла цікавою, в якій Магдалена Мочіовські показала себе не тільки, як провидиця та мольфарка, а як політик, історик, краєзнавець і патріот своєї Батьківщини.

Більш детально глядач нашу розмову може почути і побачити у відеофільмі проєкту «Актуальне від Степана Сікори».

Приємного перегляду:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *