Чому Закарпатська обласна рада ніяк не збереться? Не хочуть звільняти представників ОПЗЖ з посад?

Закінчується 41-й день війни з росією. Чи не кожного дня з’являються повідомлення про те, що представники проросійської партії ОПЗЖ зраджують Україні й переходять на бік окупанта у тій чи інші громаді на сході та півдні нашої держави. Таке відбулось вже у Мелітополі, Куп’янську, багатостраждальному, але незламному Маріуполі та інших містах.

Президент Володимир Зеленський своїм указом від 19 березня 2022 року призупинив діяльність ряду партій, серед яких і ОПЗЖ. У Мукачівській міській раді не допустили на сесію депутатів і звільнили секретаря – представників цієї партії. Щоправда, поліція намагалася все-таки завести їх у зал засідань – не вдалося.

Країна захищається від окупантів, суспільство проявляє громадянську позицію, відстоює Україну, люди гинуть за неї – в українців є величезний запит на справедливість і очищення нашої держави. Це стосується, зокрема, і діяльності проросійських партій та її депутатів.

Натомість у Закарпатській обласній раді все спокійно: ОПЗЖ і далі на посадах. То в чому ж причина? Чому голова обласної ради не збирає сесію? Справа, звісно, у політиці.

Фракція Рідне Закарпаття та Батьківщина разом з ОПЗЖ всіляко блокують проведення сесії. Роблять вони це через те, що їм дуже потрібні голоси проросійської партії у Мукачеві. Тому і не дають ображати представників цієї політичної сили.

Їх план простий: Рідне Закарпаття руками депутатів отримує посади у Мукачівській міській раді, Батьківщина ставить на голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя, а в області зберігають свої посади представники ОПЗЖ.

Разом з тим, всі чекали, що Іван Чубірко стане депутатом верховної ради замість Іллі Киви, якого позбавили мандата. Тоді питання відпало б само собою, адже він би не зміг об’єднувати посади.

Та не склалось, вчора у ЦВК повідомили, що не будуть приймати рішення про обрання народним депутатом представника ОПЗЖ, у зв’язку з указом президента про тимчасову заборону діяльності партії. А наступним у списку був якраз соратник Медведчука Іван Чубірко.

Тепер стає очевидним, що політичні сили Рідне Закарпаття, член якого Володимир Чубірко, (голова обласної ради), та Батьківщина будуть і далі захищати проросійських депутатів у своїх цілях, щоб не порушити конструкцію та намагання впливати на процеси.

Очевидно, що суспільство та загалом закарпатці, негативно оцінюють такі потуги, вони вимагатимуть і надалі очищати органи місцевого самоврядування від потенційних колаборантів.

Бо хто знає, як би поводилися ці політики, якби чобіт російського солдата ступить на всю територію України.

Скоріш за все – це були б саме ті люди, які зустрічали б окупантів з квітами. Принаймні, жодних заяв щодо російсько-української війни та засудження дій путіна і росії ці депутати так і не зробили.

Від  редакції.

Рекомендуємо послухати це деяким закарпатським політиканам, Не дай Боже, щоб подібне сталося  з вашими близькими:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *