Газета The New York Times опублікувала супутникові знімки українського міста Буча, де на вулицях було виявлено десятки тіл убитих мирних мешканців.

Газета The New York Times опублікувала супутникові знімки українського міста Буча, де на вулицях було виявлено десятки тіл убитих мирних мешканців.

Журналісти проаналізували знімки, зроблені компанією Maxar Technologies з середини березня, і дійшли висновку, що мешканців було вбито понад три тижні тому, коли місто ще знаходилося під контролем російських військових.

Так, у період з 9 по 11 березня на знімках вулиці Яблонської з’явилися щонайменше 11 темних об’єктів розміром із людське тіло і залишалися там протягом трьох тижнів. Їхнє розташування повністю співпало з тілами людей з відео, зробленого українськими військовими 2 квітня.

Журналісти зіставили із супутниковими знімками ще одне відео з Яблонською, на якому видно тіла трьох людей, і встановили, що вони з’явилися на вулиці між 20 та 21 березня.

Про масові вбивства мирних мешканців Бучі у передмісті Києва стало відомо 2 квітня, коли контроль над містом після відходу російських військових встановила українська армія. Президент України звинуватив у загибелі місцевих мешканців російських солдатів.

У Міноборони РФ назвали відео та знімки загиблих «провокацією» та «постановкою київського режиму для західних ЗМІ». За твердженням відомства, жоден місцевий мешканець Бучі «не постраждав від будь-яких насильницьких дій» до відходу російських військових із міста 30 березня.

Медуза

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *