Віктор Балога: Кожен депутат на Закарпатті має публічно засудити дії Путіна і його рашистських окупантів

Про це народний депутат України Віктор Балога написав у себе на сторінці у Фейсбук.

За словами Віктора Івановича, на жаль, серед місцевих політиків в Україні є ті, які лише і чекають окупантів і можуть дозволити їм облаштуватись.

“2014 рік показав, а останні події в Мелітополі та Херсоні чітко підтвердили, що, на жаль, серед місцевих політиків, особливо серед колишніх регіоналів, може бути чимало наволочі, яка готова вилізти зі своєї нори, щоб представляти окупаційну владу.

Саме тому, з першого дня війни й до сьогодні, неодноразово спілкувався з політиками різних рівнів на Закарпатті та прямо просив публічно підтвердити свою позицію щодо дій путінської Росії, бо розумію, що це один зі способів з’ясувати, що насправді в них на думці, та чи немає серед них щурів, які тихо сидять і чекають «освободітелей». І більшість з них мене почули, але й далі є діячі, які вдають, що ніякої війни немає або, що у нас лише якась гуманітарна катастрофа”, – йдеться у дописі Віктора Балоги.

На думку нардепа потрібно зробити кілька кроків, аби побачити хто є хто.

Депутат вважає, що:

  1. Кожен депутат Закарпатської обласної ради, який до сьогодні цього не зробив, має публічно засудити дії Путіна та його рашистських окупантів.
  2. Так само мають вчинити депутати всіх інших рівнів та голови територіальних громад області.
  3. Політики, які цього не зроблять впродовж найближчих 3-х днів, мають бути позбавлені своїх посад на позачергових сесіях відповідних рад, якщо вони такі займають.
  4. Кожен з тих, хто вдає, що він сліпий чи німий, повинен отримати персональну опіку від СБУ, незалежно від того, чи він дружить з владою чи в чомусь їй сьогодні підіграє.
  5. Критично важливо побачити позицію керівництва та депутатів і голів громад від фракцій «ОПЗЖ», «За майбутнє» та «КМКС», більшість з яких до цього моменту, не дивлячись на всі злочині та нелюдські дії окупантів, бояться публічно назвати Росію – агресором, а війну – війною.

Загалом, в країні настільки жорстка ситуація, коли краще десь перегнути палицю, ніж нічого не робити з цими с#ками, які вичікують, чия візьме”, – додає народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *