Генштаб ЗСУ: На Харківщині та Донбасі ведуться важкі бої

За даними ЗСУ, наразі складна ситуація також зберігається на Херсонському напрямку. Водночас українська армія зупинила наступ РФ на Чернігівщині та повернула повний контроль над містами Маріуполь та Щастя на Донбасі.

Наслідки російського обстрілу у Харкові
Наслідки російського обстрілу у Харкові

Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ) повідомив про важкі бої, які веде українська армія з Росією, на Харківському напрямку та в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, йдеться у повідомленні відомства удень четверга, 24 лютого.

Зазначається, що ЗСУ стійко тримають оборону держави. Зокрема, російський наступ вдалося зупинити у Чернігівській області.

“Важкі бої ведуться на Харківському напрямку та в районі проведення операції Об’єднаних сил, де противник зазнавав втрат в живій силі та техніці”, – зазначили у генштабі.

Раніше у четвер українські військові вказували, що на об’їзній дорозі Харків спалено 4 російські танки.

Також українські військові повідомили про повернення під повний контроль міст Маріуполь та Щастя. “Знищено не менше 6 літаків, 2-х вертольотів та десятки одиниць броньованої техніки ворога”, – додали у відомстві.

Водночас за повідомленням генштабу ЗСУ, складна ситуація наразі зберігається на Херсонському напрямку, проте сили оборони України “дають відсіч агресору”.

ОПУ: Російські війська просунулись на відстань до 5 кілометрів вглиб України

Крім того, в Офісі президента України (ОПУ) повідомили, що, за попередніми даними, російські війська просунулись в Україну на відстань до 5 кілометрів на півночі Харківської області, Чернігівської області та ближче до Сум.

”Чи є наземне просування? За попередніми даними, є незначне вклинення противника на відстані до 5 км, яке спостерігається на півночі Харківської області, Чернігівський ближче до Сум, і дані, які потребують перевірки, можливо, на Волинському напрямку, але там, за інформацією, яка щойно надійшла, відбито це просування”, – сказав радник керівника ОПУ Олексій Арестович.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *