На народного депутата від Закарпаття в НАЗК склали адмінпротокол

Протоколи також склади щодо голови Рахівської райради та працівника Нацполіції.

НАЗК направило до суду 15 адмінпротоколів за минулий тиждень, у тому числі стосовно народного депутата від Закарпаття Михайла Лаби, голови Рахівської районної ради Діани Бабинець та колишнього дізнавача Ужгородського районного управління поліції Павла Боднара. Про це інформує сайт НАЗК.

За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено й направлено до суду протоколи стосовно таких осіб:

Михайло Лаба, народний депутат України (фракція “СН”). Не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів під час  голосування за проєкт Постанови Верховної Ради України “Про присудження у 2021 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування”, у якому порушувалось питання, що становило його приватний інтерес. Відповідно до вказаної  Постанови лауреатами Премії стали дев’ять осіб, серед яких значиться депутат Закарпатської обласної ради, директор установи “Агенція регіонального розвитку Закарпатської області” Лаба Михайло Михайлович, який є близькою особою, а саме – сином народного депутата (два протоколи).

Діана Бабинець, Голова Рахівської районної ради. Не повідомила про реальний конфлікт інтересів, а також вчинила дії та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів, який виник під час прийняття рішень про преміювання працівників Рахівської районної ради, зокрема і її самої (два протоколи);

Також через несвоєчасне подання декларації було складено й направлено до суду протокол на колишнього дізнавача сектору дізнання Ужгородського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Павла Бондара.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *